Hétvégi programajánló: felfedezőknek, autórajongóknak és a kultúra szerelmeseinek

A változatosság neked és a gyerkőcöknek is kell. Ezen a hétvégén is érdemes felkerekedni, mert olyan kalandos gyermekprogramokat válogattunk, ahol az egészen kis mazsolák sem unatkoznak, és a nagyobb tesók, de még az apukák is biztosan jól fogják érezni magukat.

Ismerkedhettek a barlangászattal, kipróbálhattok szuper játékokat, kedvetekre nézelődhettek akár a múlt század csodái között is.

Május 17-én ismét megnyitja kapuit a Felfedezők Napja a Millenárison. Az idei rendezvény középpontjában a barlangkutatás áll. A nap folyamán előadásokon és az expedíciók standjain személyesen is megismerkedhettek a terepkutatás rejtelmeivel. Aki teljesíti a 7PRÓBA játék feladatait, akár értékes utazást is nyerhet 2 fő részére, vagy a sok-sok ajándék egyikét. És ami még sokaknak érdekes lehet: a rendezvény ingyenes minden látogató számára!

Több mint száz múzeum jelenik meg egyszerre a Múzeumkertben ezen a hétvégén, a Múzeumok Majálisán. A manapság egyedülálló, kétnapos fesztiválon azt bizonyítják, hogy a múzeumok már jó ideje igazi társas helyszínek, ahol nemcsak értékeket kaphatunk, hanem jól is érezzük magunkat. A látogatókat óriás-társasjátékok, olvasóliget, kifestők, mega-kirakó, óriás makett, 19. századi arcfestés, öltöztetőbaba, reklámplakát-készítés, műveltségi kvíz, civil negyed és fiatal magyar gazdák termékei várják. Szombaton este 10-ig várnak mindenkit.

Idén harmadszor rendezik meg az Apák és Fiúk Napját a Millenárison, ahol ingyenesen próbálhatják ki a Hot Wheels újdonságait vasárnap. A Hot Wheels motorversenyző járművek és pályák, valamit a pályaépítő szettek is itt mutatkoznak be. A szabad játék mellett a másik főszerep ismét az alkotásé, ahol ifjú pilóták saját autóikat színezhetik és állíthatják össze animátorok segítségével, egyelőre 2 dimenzióban. A belépés és a játékok használata ingyenes.

A nemrégiben megújult komáromi Monostori Erőd egy színes családi fesztiválra, az ErődFesztre várja a kikapcsolódni vágyókat szombaton. A rendezvény az erőd kedvezményes belépőjegyeivel látogatható. 30 programot szerveztek 1 napra, így biztosan mindenki megtalálja a neki való szórakozást. Kiváló zenei koncertek, színházi és táncprodukciók, gyerekprogramok, történelmi játékok, dunai sétahajózás, ingyenes kisvonat, lovaskocsizás, valamint kézműves- és sörkülönlegességek, erőd- és kazamatatúrák várnak rátok. Kirándulásnak is remek, hiszen közben megcsodálhatjátok a Dunai Bástya egykori tűzerejét, valamint a Duna és a Vág természeti csodáit.

Ha jól éreztétek magatokat a hétvégén, akkor oszd meg velünk is az élményeiteket.

 

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. május 15.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?