Hétvégi programajánló – Fesztiválok hétvégéje

Úgy tűnik, hogy az időjárás nem éppen a strandolásnak kedvez, de mesés és ámulatos gyerekprogramokat mazsoláztam össze helyette. Mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy irány a szabadba!

A családias gyerekprogramok, fesztiválok tűnnek most a legjobb választásnak, és ezekből nem is lesz hiány a következő hétvégén. Amíg még nincs kánikula, érdemes nagyobb kirándulásokra indulni, megnézni, mit kínál akár egy távolabbi város gyerekprogramok terén.

A tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon idén is fergeteges vidámság és program kavalkád vár mindenkire. A gyerekeket az Alma együttes és a Cakkumpakli Színház szórakoztatja majd. „Virgonckodó Játszópark” és sok-sok további interaktív programelem várja még őket, de gondolnak az egészen aprókra is, idén külön babakocsisávot alakítanak ki a számukra, hogy ők is felhőtlenül szórakozhassanak. Ahogy minden évben, úgy most is szombaton este műrepülő show, majd vízi karnevál várja a látogatókat. A három napra érvényes fesztiválbelépő ára mindösszesen 1500 Ft, 14 éves kor alatt a rendezvény ingyenesen látogatható.

A soproni Tündérfesztivál ingyenes, 1 napos, szabadtéri, családi rendezvény, amely az ország egyik legrégebbi közparkjában, az Erzsébet-kertben zajlik. Ez a tündérek soproni ünnepe, pontosabban: a Lővérek, a Fertő-Hanság és a harkai síkvidék tündéreinek és manóinak ünnepe, amire meghívják a környékbeli embergyerekeket is. És mivel az emberek is családokban élnek, az ünnepen felnőttek is vannak szép számmal. Vár rátok sok-sok játék, mese, tánc, kalandjáték, arcfestés, hempergő törpelovak Meseországból és még rengeteg móka és kacagás.

A nyári szünet ideje alatt immár negyedik alkalommal, július 2-től augusztus 13-ig ismét elindul a Játszó-Szerdák programsorozat, Budapest legzöldebb lakótelepén, a József Attila-lakótelep Nagy-játszóterén. Ezen a nyáron is lesz mesejáték, zene, és kézműves foglalkozás, ahol szebbnél szebb dolgokat készíthettek Borbényi Éva és Polgár Márta népi kézművesekkel. A programok és a foglalkozások ingyenesek, ha esne az eső, akkor a József Attila Közösségi Ház fogadja majd be a Játszó-Szerda programjait.

Ezen a hétvégén ismét Generali Gyerek Sziget! Vasárnap 11 órakor a zene szárnyán elrepülhettek Bergengóciába, a vidám versek, dalok, mesék birodalmába. A meseszerű, de mégis a valóságról szóló dalokból a gyerekek megtanulhatják, miből lesz a buborék, miért jó, ha mindig tele van a madáretető, beleshetnek egy boszorkánykonyhába, találkozhatnak a százlábúval, csigabiga bácsival, és megtudhatják, milyen az, amikor mindenkit és mindent szeretünk. A műsort népies kiszámolók, játékok színesítik, számítanak a gyerekek és akár a szülők aktív részvételére is, így egy vidám „élménykoncertben” lehet részetek.

Ha kellemesen töltöttétek a hétvégét, akkor majd oszd meg velünk is az élményeidet.

 

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. június 26.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?