Hétvégi programajánló – Fiús családok előnyben!

Ha neked a munka mellett könnyebb is, hogy a gyerekek oviban vagy suliban vannak, ők nem biztos, hogy annyira várják ezeket a kötöttségeket, na és persze a koránkelést. Mivel dobhatnád fel a legegyszerűbben a hangulatukat? Természetesen valami szuper elfoglaltsággal, valami tökéletes gyerekprogrammal.

Mostani válogatásunk is változatos, és akár egész napos elfoglaltságot nyújtó gyerekprogramokra hívja fel a figyelmedet. Búslakodás helyett válassz gyerekprogramokat!

A Vasúttörténeti Parkban a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel a hétvégén a VII. Európai Kerti Vasutak Találkozóján. A kisvonatok zakatolva haladnak végig a 850 méter hosszú kerti vasútpályán, áthaladnak egy alagúton, egy kis tó felett ívelő igazi vasúti hídon, végül a szakasz végén visszatérnek a kiinduló állomásra. A rendezvény különlegessége, hogy a kismozdonyokat nemcsak megnézhetitek, hanem ki is próbálhatjátok. Természetesen az interaktív programok is kipróbálhatóak, így a nagymozdonyon utazás, a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a Csajka sínautó is.

A VI. Jósvafői Hucul Lovasnapok, Falunap és III. Nemzetközi Patkolókovács Verseny különlegessége, hogy a hagyományosnak mondható versenyszámok, mint a huculösvény, díjugratás, fogathajtás, idén is kiegészül a patkolókovácsok versenyével. Mi az a huculösvény? A huculösvény egy extrém nehézségű hegyi terepet modellez. Esténként koncertek színesítik a programot a hétvégén Jósvafőn, a Fedeles lovaspályán. A belépés díjtalan. Ha szeretitek a lovakat és a lovaglást nézni, akkor ott a helyetek.

A hely, ahol felállították a 23 000 négyzetméteres Dino Parkot, önmaga is a természet egy csodája, hiszen a 4 hegy találkozásánál fekvő Rezi települést nem hiába választották helyszínül. Már a bejáratnál elétek tárul a természet kincsestára, miközben a Park visszakalauzol benneteket a 230 millió évvel ezelőtti időkbe, amikor Földünk még teljesen másképpen nézett ki, mint ma. Ezek a dinoszauruszok nem holmi kósza ötlet szülöttei, hanem a kutatások eredményeit figyelembe véve készültek el. Életnagyságukkal, hangjukkal, mozgásukkal próbálják visszaadni a természet lenyűgöző egykori teremtményeinek varázsát.

Országszerte több moziban is megnézhetitek a színes, magyarul beszélő, belga animációs kalandfilmet, a Villám és a varázslót. Villám, a fiatal sikátormacska egy hatalmas vihar elől menekülve besurran egy házba, ahol a nyugdíjas mágus, Lawrence tengeti öreg napjait. A ház minden zugát különféle állatok, különös lények népesítik be. A ház gazdája barátságosan viszonyul Villámhoz, és befogadja őt. Azonban kórházba kerül, és az unokaöccse megpróbálja csellel rávenni, hogy adja el a házat. Az idős bűvész távollétében a fura lakók összefognak, hogy elijesszék az érdeklődőket.

Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. augusztus 21.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó