Hétvégi programajánló – Ha süt a nap, ha fúj a szél

Micsoda mázli! Ha minden igaz, még a vénasszonyok nyara is a gyerekprogramoknak kedvez, mert a hétvégén még olyan szuper idő lesz, hogy bátran lehet a nagyobbacska gyerkőcökkel akár a szabadba is programot szervezni.

A hétvégére úgy válogattuk össze a programokat, hogy ne okozzon gondot, ha a szabadba mennétek, és akkor se maradjatok a négy fal között, ha már féltenéd az őszi szelektől a gyereket.

Kerti kaland az aszfaltrengetegben? Hogyan kertészkedhetsz a balkonodon télen-nyáron? A Füvészkertben 3-10 éves gyerekeket várnak szombaton a Szamóca Kiskertész Klub gyerekprogramjaira. Megmutatják, hogyan lehet saját kertet nevelni ehető növényekkel a teraszon, hogyan védjük meg a hasznos bogarakat, madarakat. Élvezetes és hasznos program a kis városlakóknak.

A Premier Outlet október 11-én és 12-én fedett helyiségekben megrendezett, ingyenes programokkal, akár 90%-os kedvezményekkel, és számos további meglepetéssel várja a látogatókat egy Különleges születésnapi parti keretében. A szervezők számos vidám gyerekprogrammal készülnek. A kis örökmozgókat ugrálóvár, óriás társasjáték és kalandvár várja, emellett színes pillangók és oroszlánok is kerülnek majd az arcokra. Lesz még lufifújás, lufihajtogatás, só-liszt gyurmázás, gyöngyfűzés, geomag építőjáték, tudományos játék és egyéb izgalmas programok is.

Az Évszakok című előadás egy igazi bébiprogram, hiszen a 0-4 éves korosztálynak szól. Szombaton, a Kacifánt Játszóházban lesz a legközelebbi előadás. A műsort úgy állították össze, hogy a gyermekek számára is ismerős tárgyakból a szemük előtt alakulnak ki a bábok. Nekik is ismerősek az elhangzó dalok és mondókák. A játékidő kb. 35-40 perc, amely a 25 perces előadásból és az azt követő közös játékból áll. Ekkor már a színészek is elvegyülnek a gyerekek között, akik játszhatnak is a bábokkal.

A Budapest Bábszínházban szombaton és vasárnap is találkozhatnak a csöppségek Hagymácskával és Hagymapapával. A bábjáték története egy különös országba visz el benneteket, melyben zöldségek és gyümölcsök élnek. Hagymácska, Vadkörte, Alma néni, Tök úr... Az önhitt és korlátolt Citrom hercegnő citromkatonáival hatalmaskodik felettük, és a kalandos történet végén persze majd minden jóra fordul.

A Vasúttörténeti Park gondoskodik róla, hogy a nagyobb gyerkőcöknek is remek hétvégét szervezz: ezen a hétvégén tartják a már hagyományosnak mondható Nemzetközi Modellvasút Fesztivált. Aki a modellnézegetés mellett a friss levegőn vágyik egy kis szórakozásra, az kipróbálhatja a hajtányozást, utazhat gőzmozdonyon, Csajka sínautón, tehet egy kört a fordítókorongon, vagy felülhet a népszerű kerti vasútra is.

Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. október 09.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?

	
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó