Hétvégi programajánló – Hangolódás az ünnepekre

Már igazán nem kell sokat aludni, és jön a várva várt este, amikor kikerülnek a kiscsizmák az ablakokba. Az e heti gyerekprogramok segítenek abban, hogy minden tökéletes legyen majd az ünnepek alatt, és mindezt anélkül, hogy költségekbe vernéd magad.

Egyedi ajándékokat vásárolhatsz egy szuper kirándulással összekötve, de akár saját készítésű karácsonyfadíszekkel is várhatjátok az ünnepeket. Akad azért a gyerekprogramok között olyan is, ami inkább eltereli a kicsik figyelmét a készülődésről, és a mesék birodalmába visz benneteket.

A sikeres debütáló koncertest után egy héttel máris itt van a második gálaműsor időpontja: november 28. 17.00. Az  ADJ TERET A TEHETSÉGNEK! Kölöknet–koncertek az MVM együttműködésével elnevezésű program soron következő komolyzenei koncertjén is az IBS OC színpadán mutatják meg tehetségüket a sikeresen pályázó növendékek. Sok szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne kiszakadni a mindennapok rohanásából, vagy szeretné a gyermekével kicsit megismertetni a komolyzenét. A belépés ingyenes!

Nem kell Bécsig utaznotok, ha hamisítatlan barokk hangulatú adventi vásárba vágytok. Meghitt, ünnepváró hangulat, karácsonyi ízek és illatok fogadnak benneteket a fertődi Esterházy-kastélyban advent vasárnapjain. A vásárt egyéb események, rendezvények kísérik, többek közt gyermekfoglalkozások, adventi hangversenyek, gyermekek előadásai, kórustalálkozó. A legnagyobb és legszebb magyarországi barokk kastélynál helyi termelők és kézművesek vására kínál egyedi karácsonyi ajándékokat és nyújt karácsonyváró hangulatot.

Miért érdemes szombaton a Kassák Múzeumba látogatni? Családi napot tartanak, ahol a karácsonyfadísz-készítés rejtelmeivel ismerkedhettek meg, újrahasznosított anyagok segítségével. Megtudhatjátok, hogy tojástartóból, kisebb joghurtos poharakból, csomagoló anyagokból hogy tudtok készíteni egyedi díszeket. Az avantgárd formavilág, a modern képépítés motívumainak a felhasználásával nem a megszokott formájú és mintázatú absztrakt díszeket fogjátok látni. Délelőtt 10 órára érdemes odaérni, és ajánlott a játszóruha is.

A Parksarok Játszóházban november 30-án, vasárnap 10 órakor A beszélő fa történetével ismerkedhetnek a gyerekek a Mesebolt Bábszínház előadásán. Tudnak a fák beszélni? El tudják mondani, ha valami bajuk van? Emil, a csodabogár csodalégy szerint: igen. A választ ti is megtudhatjátok.

Minden népi mondakörben megjelenik az elcserélt gyerek története. A trollgyerek című mesejátékban is ez szövi a cselekményt. Az előadást a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház a következő napokban többször is a programjára tűzi.

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. november 27.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó