Hétvégi programajánló – Induljon jól a nyár!

Most, hogy a vakáció hivatalosan is megkezdődik, érdemes a jobbnál jobb gyerekprogramok között válogatnotok. Ha vita vagy feszültség volt mostanában, esetleg rosszalkodtak a gyerekek, akkor nektek egy közös kiruccanásra van szükségetek.

A gyerekprogramokon a jókedven van a hangsúly. A stresszes munkanapok után válasszátok a nevetgélést, a tartalmas szórakozást, vagy akár a pancsolást. Kalandra fel, induljon jól a nyaratok!

Pápa egyik kiemelt fesztiváljának sikere a rendkívül sokszínű programkínálatban keresendő: Kópé-Vár játszóház, kézművesek utcája, folklór műsor, kalandpark, játékváros és változatos koncertek. A fesztivál vezérfonala az együttes játék, a kreativitás, a mozgás és a sportolás örömének biztosítása a legkisebb korú gyermekektől egészen a szépkorúakig. A Pápai Játékfesztivál péntektől vasárnapig tart.

A Tatai Sokadalom népművészeti fesztivál. Minden érdeklődő láthat díjazott néptánc együtteseket, meseelőadásokat, táncszínházas produkciókat, hallhat népzenei és világzenei koncerteket, megvásárolhatja a kézműves mesterek zsűrizett munkáit, és megkóstolhatja a hagyományos módon elkészített ételeket. Itt is péntektől-vasárnapig várnak ütős gyerekprogramok.

Az I. Nagykovácsi Mesekönyv Fesztiválon a könyvek mellett rengeteg program is várja vasárnap az érdeklődőket egy varázslatos természeti környezetben. Fellép a Búgócsiga Zenede, lesz bábelőadás, moldvai táncház, mézeskalács ház, kavicsfestés, és koncertet ad a Rutkai Bori Banda. Mindenkit szeretettel várnak június 15-én, a Templomtéren – reggeltől sötétedésig! Minden program ingyenes!

Ismét megrendezésre kerül a Kispesti Városünnep a Templom téren! Számos színpadi programmal és sok érdekességgel várnak mindenkit június 14-15-én, szombaton és vasárnap. Szombaton a Helikon Orkestar együttes alapozza meg a jó hangulatot. Lesz játszóház, óriás- és ügyességi játékok, kalandpark, kerge bringa park, játékos TOTÓ, arcfestés, kvízkaland, kisvasút, a legkisebbeknek babasátor, ráadásul mindenki felülhet egy igazi londoni emeletes buszra is. A tavaly nagy sikert aratott Hintayo után, egy újabb közösségi hintázásra hívnak mindenkit. Négy kisebb, PADINTA névre hallgató hinta is kipróbálható!

Rákosmente városközpontjától pár percnyi sétára, a Ferihegyi út – Rákos-patak mentén egy közel 20 hektáros önkormányzati tulajdonú sík, füves területen rendezik meg a III. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat. A Kecskeméti Repülőnapok mintájára összeállított hagyományőrző programot a szárazföldi erők múltjának, jelenének és jövőjének a bemutatására hozták létre. A Magyar Honvédség, a Rendőrség és a Katasztrófavédelem is külön kiállítóhellyel és programokkal színesíti az eseményt. Ez az a tuti családi program, ami biztosan elkápráztatja a kiskölyköket.

Ha nektek is jól indul a nyaratok, akkor majd oszd meg velünk is az élményeiteket.

 

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. június 12.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?