Hétvégi programajánló: Könyvek, tavasz, természet

Egy szuper hétvége annyi energiával tölthet fel, hogy a hétköznapi akadályokat majd észre sem veszed. Korán kelés, öltözködés? A nyűgös gyerek szindrómát elfelejtheted egy remek hétvége után.

Bár elég szeszélyes, bolondos az április, de mi azért bízunk a hétvégi jó időben, és ezért szabadtéri programokat is ajánlunk.

Elfeledett mesterségek bemutatóiba nyerhettek bepillantást a hétvégén, Tapolcán. A Malom-tó környéke a helyszíne a következő hétvégén a VIII. Tapolca Tavasz fesztiválnak, ami az „Elfeledett mesterségek fesztivál a jazz és világzene kíséretében” címet kapta. Nem is lehetne ideálisabb helyszínt találni egy hétvégi kiránduláshoz. Kovács, fafaragó, bőrös, szappankészítő, keramikus, kosaras, szövő, mézeskalács készítő és ékszerkészítő mutatja meg a tudományát, de lesznek gyerekprogramok is. Többek között a Fabula Bábszínház és gólyalábasok műsora szórakoztatja majd a kicsiket, és élvezhetitek Palya Bea koncertjét is.

Egész napos ingyenes ökoprogramot szerveznek a családoknak a Föld napja alkalmából a Pál-völgyi kőfejtőben. A gyerekeket természetismereti vetélkedő várja nyereményekkel. Lesznek még állatbemutatók, kedvezményes barlangtúrák, civil szervezetek bemutatkozása és kézműves-foglalkozások a fenntarthatóság jegyében. Helyi termékek vásárával és virágvásárral is készülnek a szervezők. A Pál-völgyi kőfejtőt Budapesten, a Szépvölgyi út 162. alatt találjátok meg.

„Szervusztok, pajtikák!” Ugye ez még neked is ismerős? A budapesti Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. Ha azt szeretnéd, hogy a te csemetédnek is ismerősen csengjen Vitéz László neve, akkor itt a remek alkalom, szombaton délelőtt megismerkedhet vele.

Önálló, egyedi hangulatú könyvesboltok programjaiból és könyveiből válogathattok pénteken egészen éjfélig, ráadásul nemcsak Budapesten, hanem az ország több vidéki városában is. A Kis Könyves Éj rendezvény keretében minden bolt a maga jellegzetes kínálatával és programjával várja a vendégeit, de közös játékkal és kedvezményekkel is készülnek. A programok nemcsak a szülőknek, hanem a gyerekeknek is kínálnak érdekességeket.

És ha már a könyveknél tartunk, említsük meg a meséket is! A mese az egyik legjobb eszköz, amivel a gyerek belső szorongásait, feszültségeit és bizonytalanságait fel tudja oldani. A mese segítségével ösztönösen meg tudja fogalmazni vágyait, félelmeit, aktuális lelki állapotát. A saját mese megalkotása a kreatív önkifejezésen túl a lelkileg meghatározó élmények feldolgozásának is fontos eszköze. A Gondolkodj Egészségesen Program „Te Meséd” foglalkozásai 4-7 éves gyerekeknek szól, gyermek-pszichodráma vezetők és drámapedagógusok vezetik. A kreatív foglalkozások hatására a gyerekek gátlásai fel tudnak oldódni, önbizalmuk nő. És ha már a Millenárison jártok, nézzetek szét a XXI. Nemzeti Könyvfesztiválon is, ahol minden olyan kiadó és könyv megtalálható lesz, akikre figyelni érdemes.

Ha kellemesen töltöttétek a hétvégét, oszd meg velünk is az élményeidet!

 

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. április 24.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?