Hétvégi-programajánló - Legózni vagy dobolni szerettek jobban?

Ha szuper anyuka szeretnél lenni, akkor nincs könnyű dolgod. A háztartás és a munka mellett nem könnyű kitalálni hétről hétre, hogy mivel kápráztasd el a gyerkőcöket. Sokkal egyszerűbb lesz a gyereknevelés, ha változatos gyerekprogramokat keresel, ahol a picik garantáltan jól érzik magukat. Neked sem árt néha egy kis lazítás, úgyhogy kalandra fel ezen a hétvégén is.

A LEGO csapata idén karácsonykor újra ámulatba ejti kisebb és nagyobb rajongóit egyaránt. A varázslatos karácsonyi rendezvényen mindenki részt vehet a 200 000 kockából álló, 5.5 méter magas LEGO karácsonyfa feldíszítésében. A rendezvény 2014. november 15-én, szombaton kerül megrendezésre 10 és 18 óra között a WestEnd City Centerben. Számos izgalmas és kreatív programmal várnak benneteket. Minden apróság megtalálhatja a számára legszórakoztatóbb elfoglaltságot. Ne felejtsd el magaddal vinni a saját LEGO karácsonyi dekorációidat sem, hogy azok is felkerülhessenek a karácsonyfára!

A Koraszülöttek Világnapja alkalmából november 15-én, szombaton a Pető András Főiskolán várják a kisgyermekes családokat. Sokrétű, érdekes szakmai programokkal szeretnék felhívni a szervezők a magyar társadalom figyelmét a koraszülés veszélyeire és a koraszülött babák küzdelmére az életben maradásért. Ezt illusztrálja Illés Dániel fotókiállítása, mely a „Korán érkezett legkisebb hősök” címet viseli. Az idelátogató gyermekeket színes gyerekprogramok, különböző foglalkozások és az Eszter-lánc mesezenekar koncertje szórakoztatja. A felnőttek fejlesztési módszereket ismerhetnek meg, szülői-szakmai kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz szűrővizsgálatokon is részt venni.

A 4-10 éves korú gyerkőcöknek kínál felejthetetlen 50 percet a Kiskalász Zenekar 5. születésnapi koncertje. Vasárnap délelőtt a Szeleburdi Vasárnapok keretében találkozhattok velük a Budapest Jazz Clubban. A zenekar 2009 januárjában született. Eddig megjelent lemezeiket Bartos Erika versei ihlették. Ha ellátogattok a koncertre, megismerhetitek Fülöpkét – aki amúgy szupertitkos –, és még sok izgalmas dolog vár Rátok, de ez még szupertitkosabb. Ami a legfontosabb, hogy mindez sok-sok zenével és tánccal történik a kicsik nagy és a nagyok nem kis örömére.

A „Hangutazás és Hangszersimogató” egy szabad zenei foglalkozás gyerekeknek és szüleiknek. Interaktív közös játék a hangszerekkel, a hangokkal és a rezgésekkel. A foglalkozások célja az ismert és kevésbé ismert hangszerek hangjának megismertetése és az együtt zenélés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A MOM Kulturális Központban most vasárnap 10:30-kor bemutatkozó hangszerek: hangdrum, résdob, tibeti és nepáli gyógyító hangtálak, afrikai és táltos dobok, kavalok, tilinkók, furulyák, gitárok, szaxofonok, valamint több különleges és egzotikus indiai hangszer.

Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. november 13.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó