Hétvégi programajánló – Még pörög a nyár!

Még alig kezdődött el, de máris lassan vége lesz a nyárnak, és vele együtt elröppen a jó idő. Élvezzétek ki minden percét, mert a borús őszi napokon már biztosan nehezebb lesz kimozdulni.

Hol és milyen gyermekprogramok várnak, merre érdemes elindulni az apróságokkal? Bármerre, hiszen a gyerkőcök az együtt töltött idő minden percét élvezik. Ha változatosságot szeretnél becsempészni a szabadidőtökbe, akkor adunk néhány tippet:

Ezen a hétvégén rendezik meg Somogy megyében az Ördögkatlan Fesztivált. Ma már ez az ország egyik legfontosabb és legbarátságosabb művészeti fesztiválja, ahol büszkék arra, hogy itt senki sem normális. A piciket az Alma Zenekar, a Bóbita Bábszínház, a Gyerekmegőrző, Kerek István zenés foglalkozása, Petőfivel együtt sok-sok palacsinta és a Mesekotyvasztó várja.

Szentendrén, a Városháza udvarán, szombaton délelőtt 10 órakor a kicsiknek tartanak színházi előadást – A kolozsvári bírót. A Békéscsabán élő és alkotó szerzőpáros – Szente Béla és Gulyás Levente – a sokak által ismert történetet meséli el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A történet érdekessége, hogy az igazságos Mátyás mellett megjeleníti Beatrix királyné alakját, szeretetteljes házastársi vetélkedést ajánl a bölcs király nejének az igazságosztás terén. Természetesen itt is csak „az igazság” és Mátyás győzhet. A pedagógusok kérésére az előadást kifejezetten óvodások és alsó tagozatos kisdiákok számára alakította át a Jókai Színház 55 perces előadássá.

Kis királylánynak, királyfinak képzelhetik magukat a gyerekek, ha Gödöllőre utaztok a hétvégén. Idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Barokk Kastélynapok eseménysorozata. A színes forgatagban vidám, látványos programok, koncertek, komédiák, báb- és táncelőadások szórakoztatják a gyerekeket és felnőtteket. Lesz játszóház korabeli ruhákkal, kellékekkel, játékos feladatokkal  – a Levendula Alkotóműhely közreműködésével –, népi fakörhinta, kézművesek vására, decoupages szalon és kézműves foglalkozás is.

Nyáron is tuti program, ha a Fővárosi Nagycirkuszt választjátok. Ha tombol a nyári kánikula, párakapu és légkondicionált nézőtér vár, ha pedig eső esik, akkor azért biztos pont a cirkusz a Városligetben. Idén nyáron nem csak a fantasztikus, világvárosi színvonalú Circus Classicus című műsor hódít, hanem a nyári hétvégék családi szuper kedvezményei is. A gyermekkor legnagyszerűbb élményéről, a cirkuszról és benne a bohócokról, elefántokról, tigrisekről, akrobatákról egyetlen gyermek sem maradjon le!

Ha jól telt a hétvégétek, akkor oszd meg velünk is az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. augusztus 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?