Hétvégi programajánló: Pünkösdkor se üljetek otthon!

A pünkösdi hosszú hétvége olyan, mint egy kis nyári szabadság. Együtt a család, és a tökéletes idő mellett bámulatos gyerekprogramok csábítanak. Megkönnyítjük a választást, nézzétek meg válogatásunkat.

Láttatok már igazi, füstölgő gőzmozdonyt? Június 7-én és 8-án a Vasúttörténeti Parkban egész napos Gőzmozdonyos Matiné várja a családokat. Lehetőségetek lesz gőzmozdonyon utazni és működés közben közelről is megnézni. A kisebbeket Snoopy és a Thomas klubsarok várja, ahol kreatív foglalkozásokkal szórakoztatják őket.

A hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, mégis csinosító mozgásforma latin táncalapokkal. Könnyen követhető elemekből áll, így sem táncos, sem másféle sportos előképzettség nem szükséges hozzá. Nagy előnye, hogy a mazsolákkal együtt végezhető, mert a Maminbaba órák alatt a babák valóban a hordozóba kötve, vagy még a pocakban ringatóznak a kellemes latin zenére. A gyakorlatokat az elöl- és háton hordozott babákkal is biztonsággal el lehet végezni.

A Gyerek Sziget Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvénye. Tematikus foglalkozások a kézművességtől a bohóctanodán át egészen a környezettudatos életmódig. Előadások, koncertek… A Gyerek Sziget több száz ingyenes programmal vár benneteket június négy egymást követő hétvégéjén az óbudai Hajógyári szigeten.

Esztergom belvárosa néhány napra színházzá változik a Comedium Corso során, megállítva a járókelőket, leültetve az arra sétálókat. A Kis-Duna sétányon, a Mindszenty téren és az ezeket körülölelő kis zegzugos helyeken találkozhattok színészekkel, zenészekkel, mutatványosokkal.

Több száz fellépő mellett feledésbe merült pásztorhagyományokkal várnak pünkösdkor a Szentendrei Skanzenben június 8-án és 9-én a Pünkösdi Sokadalomra, a pünkösdi királyné járásra és királyválasztásra. A múzeumban a Bárány évéhez kapcsolódóan a hagyományőrzők felidézik a cselédvásárt, a vendégek pedig megtudják, mit is jelent a báránydézsma és a pünkösdi garas. Sok ének és tánc, bohócruha-varrás, pillangó- és filcálarc-készítés gondoskodik arról, hogy senki ne unatkozzon egy pillanatig sem.

Ha jól sikerül majd a hétvégétek, akkor oszd meg velünk is az élményeiteket!

 

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. június 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?