Hétvégi programajánló – Rövid hétvége, rengeteg lehetőség

A hulló vadgesztenye és a színes falevelek gyűjtögetése is remek őszi móka, de adunk néhány tippet még, hogy milyen gyerekprogramokon érdemes a szabadidőtöket eltölteni.

Hogy ez a hét is jól záruljon, és kellően feltöltődve kezdődjön a következő – szerencsére rövid – hét, induljatok új kalandok után. Sok móka és bolondozás vár benneteket a természetben, és temérdek új látnivaló a gyermekprogramokon. Ami biztosan nyerő a kicsik között, az a mese és az ismerkedés az állatokkal. Mindkettőre lesz lehetőség a hétvégén.

Az Országos Könyvtári Napok programsorozata ma már hozzátartozik az októberi napok hangulatához.  2014. október 13–20. között hangzik majd el országszerte a hívogatás: találkozzunk a könyvtárban! A programlehetőség most is bőséges, remélhetőleg mindenki talál kedvére valót a sokféle könyvbemutató, előadás, kiállítás, játék és vetélkedő között. Október 19-én, a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel várnak benneteket is. Délelőtt a legtöbb helyen a kisgyerekes családokat örvendeztetik meg mondókákkal, mesékkel, gyerekdalokkal, érdekes játékokkal.

Vasárnapig bármelyik napon érdemes elutazni Kecskemétre, mert most kerül megrendezésre a Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozója. Jelentősége abban áll, hogy valamennyi bábszínháznak lehetőséget teremt a bemutatkozásra, a részvételre és a párbeszédre. Hivatalos programjában – öt nap alatt – 20 társulat mutatkozik be. Emellett számtalan szabadtéri programmal, utcaszínházi előadással várják majd az érdeklődőket Kecskemét főterén. A várható időjárás miatt sem kell aggódnod, a szabadtéri programok eső esetén a Tudomány és Technika Házában kerülnek megrendezésre.

A Petőfi Csarnokban ezen a hétvégén rendezik meg a már hagyományos Országos Kisállat- és Növényvásárt is. A 25 éves múltra visszatekintő rendezvény – a kisállatok és növények megunhatatlan színes kavalkádja gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt – tartalmas, élményekben gazdag programot nyújt. A rendezvény időtartama alatt ingyenes játszóházzal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket.

A nagyobb gyerekekkel már érdemes színházba is ellátogatni. Az anyu én vagyok című komédiában bár az Akadémia veszélyesnek ítélt kutatásai miatt kizárta tagjai közül, Tata mégis folyton kísérletezik. Most épp azzal, hogy lehetségessé váljon két ember egymás testében való helycseréje, hiszen véleménye szerint csak így ismerhetjük meg a másik gondolatait, mozgatórugóit, velünk szembeni viselkedését a maguk teljességében. A világ akkor áll a feje tetejére igazán, amikor Cili cica és Bobi kutya után Tata unokája, a hatodikos focicsapatban játszó Mesi és annak tanárnő édesanyja bújnak egymás bőrébe…

Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. október 16.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó