Hétvégi programajánló - Vétek lenne otthon csücsülni!

Ilyen jó időben vétek lenne otthon kuksolni, és házimunkával vagy tévézéssel tölteni a szabadidőtöket. A strandolás remek móka, ott minden gyerek szuperül érzi magát, gyűjti a kis D-vitamin adagját, és úgy kipurcan, hogy nem lesz vita az esti lefekvés miatt.

A cirkusz és a hagyományőrző fesztiválok is felejthetetlen élményt ígérnek, amit minden gyerkőc ámulattal fogad, úgyhogy ezeket is ajánljuk a gyerekprogramok között. Ezen a hétvégén is érdemes a hátizsákot minden jóval megpakolni és nem elfelejteni a fényképezgépet sem!

A budapesti Dagály Strandot idén két hétre, július 12. és 26. között Gyerekstranddá varázsolja a Minimax. Amellett, hogy az egész családnak jól esik a strandolás – biztosan neked is jól jön egy kis napozás –, a gyerekek Picicicávalés Macikutyával is találkozhatnak, és még számos játékot is kipróbálhatnak, elsősorban a vízhez és a focivébéhez kapcsolódva.

Hallottál már a Cirkuszok Éjszakájáról? Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő esemény egyszerre cirkuszünnep, a cirkuszi együttműködés jelképe és persze, a közönség számára parádés szórakozás. Szemet-lelket gyönyörködtető cirkuszi csemegével találkozhattok, ha most szombaton ellátogattok a Cirkuszok Éjszakájára! Az egyedülálló programban négy város – Budapest, Balatonlelle, Balatonfüred és Siófok – cirkuszai vesznek részt, hogy színvonalas műsorszámaikkal szórakoztassák az érdeklődő családokat. Találkozhattok tevékkel, oroszlánokkal, elefántokkal, de látványos zsonglőrmutatványokban is részetek lehet.

A végvári hagyományőrzők legnagyobb hazai seregszemléje a 11. Gyulaffy Napok Csobáncért, ami több mint 50 gyermek és felnőtt programmal várja a kedves vendégeket. Ízelítő a programkínálatból: kézművesek vására, talpas és lovas vitézek felvonulása-erőpróbája, ifjú sihederek palánkvár foglalója, fehérnépek játszóháza, fölhágás a Csobáncra, szomjoltás a hegy levével, estének közeledtével hírős zenészek, komédiások előadásai.

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A három napos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel, gyalogos és lovas lovagi tornával, várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal, Európa számos országából és Magyarországról érkező hagyományőrző csapatok fellépésével.

Ha jól sikerül a hétvégétek, akkor oszd meg majd velünk is az élményeiteket.

 

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


Simon Marianna , 2014. július 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?