Hétvégi programajánló - Zsebnyomda, színház egész kicsiknek, bábos könyvbemutató

Ha tévednének az időjósok, és mégsem lehet havat taposni vagy hóembert építeni ezen a hétvégén sem, akkor se csücsüljetek otthon. 

Egy kellemes séta a szabadban, néhány óra felhőtlen kikapcsolódás a gyerekeknek és neked is biztosan jól jön. Milyen gyerekprogramokra várnak egészen kicsi gyermekeket is? Ezen a hétvégén szerencsére a bőséges a programválasztási lehetőség.

 

 

Small Size Napok

Small Size Napokat rendez egészen vasárnapig a Kolibri Színház. A csecsemőszínház a 4 éven aluliaknak is kínál színielőadásokat, miközben a felnőtteknek is visszaadja a nyugodt szemlélődés örömét, rangját. Olyan előadások fogadnak benneteket, amelyek az 1-5 éves korú nézőkhöz szólnak. Érkezik a Napra nap a Kabóca Bábszínházból, az Almafácska című darab a Ciróka Bábszínházból. Látható lesz a Pont, pont, vesszőcske és Marék Veronika: Kippkopp gyerekei és a Kippkopp és Tipptopp című műveiből készült produkció.

 

Otthonos bábok, bábos otthonok

Mit és hogyan érdemes bábozni és mesélni otthon? A Wekerlei Kultúrház és Könyvtárban szombaton 10 órakor bensőséges hangulatú könyvbemutatóra várja a szülőket Babos Eszter. Az Otthonos bábok – Bábos otthonok című könyvével ismerkedhettek meg. A mesékkel átszőtt délelőtt folyamán kötetlen beszélgetésekre, együttgondolkodásra hívják a szülőket, szó lesz mesékről, a gyereknevelés problémáiról és a bábozásban rejlő lehetőségekről, mindeközben gyermekprogramok, kézműveskedés és bábos mesekuckó vár a gyerekekre.

 

Az Üveghegyen túl

Mesebeli utazásra hívják a gyerekeket és a felnőtteket a Katáng zenekar művészei a Kaszásdűlői Kulturális Központba szombaton délután 3 órakor. Az Üveghegyen túl című előadáson arra ösztönzik a nézőket, hogy bátran vegyenek részt a történésekben: segítsenek a csillagoknak, szárnyaljanak mély szakadék felett, nőjenek hatalmasra, mint az óriás, és várják a királylánnyal együtt a világhíres királyfit.

 

Zsebnyomda

Korhatár nélküli múzeumpedagógiai családi programsorozat lesz vasárnap délelőtt a Műcsarnokban. Ha még nem láttatok zsebben hordható nyomtatót, akkor ott a helyetek, mert ezen a vasárnapon elkészíthetitek és óriás papíron ki is próbálhatjátok a mini-nyomtatót! A zsebnyomda névre keresztelt foglalkozást Schopp Ildikó művészetpedagógus vezeti.

 

Ha jól sikerült a hétvégétek, akkor oszd meg velünk az élményeiteket!

 

A programajánló összeállításában segítségünkre volt az


2015. január 30.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó