Hogyan lehetünk jó szülők és jó szeretők is egyszerre?

A nagy magyar valóság szerint a kapcsolatok jelentős része fut zátonyra a gyermek megérkezésekor. Igazából nem érthető ez a helyzet, hiszen a gyermek a nyugati társadalomban sokkal inkább a kapcsolat megerősítését tudja szolgálni. Vajon hol akadhat fenn ez a dolog itthon? 

Mit is tehetünk annak érdekében, hogy a gyerekek mellett is legyen kedve az anyának szépnek, és szexinek maradni? Mi a megfelelő hozzáállás az apa részéről, ami által a családi egység egyre szorosabbá válik? Ebben az anyapróbáló helyzetben apának sem egyszerű. 

Mégis ez az az időszak, amikor eddig soha nem látott mértékben van szüksége az anyának az apa támogatására. Ebben az időszakban éljük meg leginkább elesettségünket. Ilyenkor valóban kiszolgáltatottá válunk, s ez mindenkire másként hat. Van, aki jól viseli ezt a helyzetet, a testi fájdalmakat, a kiszakítottság érzését, azt a lelki terhet, amit egy új emberke világra jövetele, gondozása ró az anyára.

De nem mindenki van így ezzel. Van, aki a kisbabát akkora feladatnak érzékeli, vagy annyira fáradt az egész helyzettől, hogy kifejezetten támadó stílust vesz fel. Mintha apa bántotta volna... Ezt az apukáknak szeretettel, segítőkészséggel kell kezelni. El kell fogadni, hogy anyuka ösztönösen a baba felé fordul, övé minden gondolata. Nehéz a háztartással, de még a nagyobb gyermekekkel való foglalkozás is. Lassacskán ez általában rendeződik.

A többedszerre szülő anyáknál egyre inkább rutinból megy a "nővé" átkapcsolás. Ugyanakkor apa elő tudja segíteni azt, hogy az anyát, mint "nőt, kedvest és szeretőt" is mielőbb visszakapja. Elsősorban igyekeznie kell nyugodtságát megőrizni. Általában, amikor anya otthon van, egyfajta bensőséges légkört él meg a kicsivel.

Apa, mikor hazaér, egy jóval felpörgetettebb tempót él meg. Ha ilyenkor csak odavakkant, hogy : Ez meg az miért nincs kész? Meg mit csináltatok egész nap? Akkor bizony beletipor kedvese lelkébe. Az anyának nem lesz kedve apával együtt aludni sem... 

Ugyanakkor, ha úgy lép be az ajtón, hogy néhány mély lélegzetvétellel lecsillapítja lendületét, majd csendesen belopakodik, és elismeri, milyen édes a kicsi, máris nyert ügye van smiley

Ezek után kérdezze meg kedvesét, mit érez legfontosabb elvégzendő feladatnak, vagy mit tud segíteni? Egy irtózatosan felfordított lakás is 1,5 óra alatt helyrehozható smiley Igenis megéri még az egész napos munka után a házimunkát is bevállalni...

Az anya ezekért a közös rendrakásokért, kedves megnyilvánulásokért évtizedeken keresztül hálás lesz! Az ágyban is! Egyáltalán nem szükséges a hat hetes gyógyulási időszakon túl (vagy talán még az alatt sem) a szexuális élet zavarait megélni partnerünkkel. Ennek feltétele, hogy a szülőpár egy egységes egészként nyilvánul meg. Természetesen ehhez jó kommunikáció szükséges.

Hogyan segíthetjük elő, hogy ez megvalósulhasson?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattok választ a MIRON program tanácsadóitól itt>>
 

 

A kép forrása: pinterest.com/The Everymom 

asztroangyal , 2019. június 19.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó