Ilyen gyerekkort mindenkinek!

Nektek milyen volt a gyerekkorotok? Röptettek csirkét, volt saját kiskertetek, fújtatok szappanbuborékot? Bújócska közben mi volt a kedvenc rejtekhelyetek? És milyen a gyerekeitek gyerekkora? Láttak már csirkét, disznót, nyulat, és azt, ahogy a földbe vetett magból növény serken? Pedig micsoda csodás egy gyerekkor az!

Persze, a városi gyerekeknek is lehet csodás az életük első pár éve - sőt, legyen is -, de sokkal kevésbé van lehetőségük megtapasztalni a fenti dolgokat. Kevesebb a szabadságuk, akár a mozgásban, akár a felfedezésben. Hogy mennyire így van, azt ékesen bizonyítják Alain Laboile fotói.

Alain maga hat gyermek apukája, aki valójában szobrász, csak szabadidejében kezdte fotózni népes családját, akiket csak úgy jellemez: atipikus. És ez tény, a mai világban már viszonylag kevés gyerek nő fel úgy - legalábbis a nyugati társadalmakban -, olyan szabadságban, olyan természetközeliségben, ahogy az övéi cseperednek. Az egyébként is ideálisnak tűnő pillanatok pedig attól még különlegesebbnek tűnnek, hogy Alain fekete-fehérben fotóz.

Nektek a fentiek közül milyen élményeitek vannak? Hasonlóak? És a gyerekek?

Szilágyi Diána , 2014. március 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?