Jöhetnek a karácsonyi fények!

A nagyvárosok főbb útvonalai immár teljes karácsonyi díszbe borultak, az ünnepi hangulat megteremtéséhez viszont otthon is szükség van némi plusz világítási formára. Elővehetjük a mécseseket, gyertyákat – tegnap úgyis meg kellett gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún -, de akár a karácsonyi füzéreket is átalakíthatjuk egy kis ötletességgel a meghittség növelése érdekében.

A következőkben a fényfüzérek alternatív felhasználására és dekorálására mutatunk ötleteket nektek - egészen pontosan hatot!

Ha van otthon egy csomó textil, a girlandunk pedig ledes – vagyis nem forrósodnak fel az aprócska izzók -, akkor a textilekből csíkokat vágva és rácsomózva vidám összhatású szalagos füzérünk lehet.

Ugyanígy ledes girlandból és némi készen vásárolt csomagolási dekorból készíthetjük el – nem sok idő és energiaráfordítással – a következő cukiságot. Akár a gyerekeket is bevonhatjuk, és aztán karácsonyig a lakást, Szenteste a fát is megvilágíthatjuk vele.

Szimpla csomagolópapírok felhasználásával is kreatívkodhatunk – természetesen a karácsonyi félékből válasszunk. Attól függően, hogy a papírdarabkákat hogyan fodrozzuk, romantikus, virágos hatású girlandunk is lehet. Azt viszont tapasztalatból mondom, hogy érdemes az izzó aljánál a papírokat megerősíteni egy kis ragasztószalaggal vagy dekortapasszal.

Ha van kedvetek és időtök többet pepecselni, akkor persze mindenkit buzdítanánk erre, megéri az időbefektetést. Nézzétek, milyen színes, mókás lyuggatott szívecskés girlandotok lehet némi munkával!

Ha volt akkora szerencsétek, hogy már eleve gömbös fényfüzérre tettek szert, akkor is lehet alakítani rajta. Például azzal, ha a gömböcskéket megtöltitek némi dekoranyaggal – ez esetben például arany csillámpapírokkal. Az összhatás garantáltan egyedibb, intimebb és ünnepibb lesz, mint a sima bolti példányok esetében.

Ha csak egy hatalmas, világító csillag hiányzik a boldogságotokhoz és a tökéletes ünnepi hangulathoz, akkor most kattintsatok erre a linkre, mert képről-képre, lépésről-lépésre megmutatják, hogyan lehet otthon pipec karácsonyi csillagot készíteni!

Szeretitek a karácsonyi fényeket?

Szilágyi Diána , 2013. december 02.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?

	
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó