Meg van a bizonyíték: ezt teszi a gyerekkel, ha a szülő állandóan a telefont nyomkodja! Szerinted mennyire egészséges?

Manapság vitathatatlan, hogy a technológia mindenhová bevette magát és ez nem is fog változni. A munkahelyen, az iskolában és az otthonunkban is körbevesznek a különféle technológiai eszközök. Az okostelefonok például olyan kényelmet jelentenek az ember számára, hogy lassan már élni sem lehet nélkülük.

Egy tanulmány szerint a szülő túlzott telefonhasználata nagyobb hatást gyakorol a gyermekre, mint gondolnánk.

Bár sok pozitív hozadéka van a technológia fejlődésének, mint minden más dolognak az életben, ennek is megvannak a hátulütői.

Gyakran halljuk az idősebb generáció tagjaitól, hogy a fiatalok mennyire függői a telefonjaiknak, de azt hajlamosak figyelmen kívül hagyni, hogy a felnőttek sem különböznek tőlük és hogy a fiatalabb generáció mindig csak az előtte állók példáját követi.

A legtöbb felnőtt a napja jelentős részét laptop, mobiltelefon és tablet előtt tölti. Abba belegondolt-e valaki, hogy a szülők telefonhasználata vajon milyen mértékben befolyásolja a gyermek mentális fejlődését?

Egy tanulmány szerint a szülő túlzott telefonhasználata nagyobb hatást gyakorol a gyermekre, mint gondolnánk.

A Michigani Egyetem CS Mott Gyermekkórház és az Illinois-i Egyetem felfedezése szerint a szülők túlzott okos eszköz használata a gyermek viselkedési rendellenességeihez köthető.

A tanulmány során 170 kétszülős családot vizsgáltak, külön felmérve az anya és az apa eszközhasználati szokásait és azt, ez hogyan befolyásolja a családi együttléteket.

A megszakítások olyan apróságokra is vonatkoztak, mint egy üzenet vagy egy e-mail megtekintése étkezés vagy a gyermekkel való közös játék közben.

Tehát az elkerülhetetlen kérdés az: Ezeknek a kis intermezzóknak is lehet-e hatása?

Habár több vizsgálat szükséges a témában, a tanulmány megjegyzi, hogy a normálisnak vagy viszonylag kismértékűnek számító eszközhasználat is jelentős viselkedésbeli problémákat okozhat, mint panaszos sírás, nyavalygás, túlzott érzékenység, indulatosság és hiperaktivitás.

Az igazság az, hogy nem lehet megosztani a figyelmet egy okostelefon szolgáltatta információk és a gyermek küldte érzelmi és verbális jelek között úgy, hogy mindkettőre hatékonyan tudjon reagálni az ember.

A cikk forrása: tudasfaja.com

2019. október 31.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó