Mire valók az apák?

Vannak olyan problémák-feladatok, amiket csak apa képes megoldani. Na, nem arra a folyamatra gondolok, amikor épp apává lesz, hanem a gyerekek életében betöltött abszolút egyedi szerepükről, funkcióikról. Hiszen amíg kicsik, apa egy különleges piedesztálon áll, onnan letaszítani - egészen a kamaszkorig - szinte lehetetlen.

Mi az, amit csak apa tud megoldani? Igazán autentikus forrásból merítettünk: megkérdeztünk néhány gyereket.

,,Apa tudja legjobban utánozni a vasorrú bába hangját. Egészen beleéli magát, még meg is görnyed a háta hozzá. Olyan Hókuszpókos.”

,,Én nagyon utálom a pókokat. Anya is nagyon utálja őket, így amikor meglátunk egy pókot, vagy valami hasonló undorító soklábút, akkor együtt szoktunk sikítozni, és akkor jön apa és agyoncsapja. Igaz, anya morog utána, hogy miért kellett ekkora foltot csinálni. De azért ő is örül, hogy nem neki kell az ilyeneket elintéznie.”

,,Mikor apu megy a szülőire, jóval kevesebbet panaszkodik rám a tanító néni.”

,,A mama nem tudja, hogy melyik legók a legjobbak, azt csak a papa tudja. Vesz nekem csillagrombolósat meg formaegy-autósat. De nem csak megveszi, hanem segít összecsinálni is a darabokat, mert én még nem tudok olvasni, így nem tudom, hogy mikor jön a piros és mikor a másik kocka. A papa közben mindig magyaráz, hogy én is tudjam majd, ha már tudok olvasni, hogy mikor jön a piros kocka.”

,,Amikor anyu nem éri el a függönyt mosáskor, mindig apunak szól. Apu eléri és le is tudja szedni. Meg a befőtteket is a felső polcról. Így a létra maradhat a szekrény mögött, mert anyu úgyse tudja kiszedni onnan. Pedig apu nem is olyan magas, mint a Miska bácsi, csak hosszúak a lábai meg a karjai.”

,,Az én apukámnak van a legszebb és legokosabb kisfia a világon.”

,,Nálunk anya szigorú, apa meg nem. Titokban szoktunk apával kukoricát pattogtatni, amikor anya nincs otthon, és úgy nézünk filmet a tévében. De anyu mégis rájön, hogy kukoricát ettünk a tévé előtt. Nem tudom, hogyan jön rá mindig.”

,,Apa négy nővel lakik egy lakásban, mégis mindig felhajtva van a WC-deszka. Na, ez az, amit csak apa tud nálunk megcsinálni.”

"Apával jókat lehet őrjöngőzni. Szoktunk bunyózni is, de van olyan is, hogy csak csikizzük egymást, ő engem jobban, egészen addig, míg már majdnem bepisilek. És párnacsatázni is vele a legjobb, és arra is ő tanított meg, hogy ne féljek a lejtőn legurulni a biciklivel, mert egy esés igazán nem nagy dolog."

Kedves Olvasónk, játssz velünk! Kérdezd meg a gyereke(i)det, mi az, amit csak apa tud megcsinálni! Garantáltan jót fogtok szórakozni a válaszokon.

Nágel Zsuzsi , 2013. június 11.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2013 06 11. 16:46
Apa tudja a világon a legjobban az "Egyszer volt egy kemence..." dalocskát énekelni. Anya jobb, ha nem énekel... :D
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó