Problémás szülők

Egy évben egyszer mi is szeretnénk kifejteni, hogy nekünk, gyerekeknek, miféle problémáink vannak a felnőttekkel. Nagyon szeretjük őket, szívesen gondozzuk a családunkba született felnőtteket, de néha bizony nagyon nehéz velük.

Több tipikus probléma is felmerül a felnőttekkel, szülőkkel kapcsolatban, ezek szinte minden családban előfordulnak, vagy ahol mégsem, az csak a szerencsének köszönhető.

1. Étkezési problémák

Szülőink sajnos nem szeretik az egészséges ételeket. A legritkább esetben fogyasztják szívesen a spenótot, brokkolit, kelbimbót. Ellenérzésüket azzal tetőzik, hogy a gyerekekbe igyekeznek ezeket beletömni, néha még –kimondani is borzasztó!- csukamájolajat is belekényszerítenek abba, aki szeretné, ha ők is ennének spenótot.

A rendszeres étkezés nagyon nehezen megvalósítható, az időre evés meg egyenesen ritka, mint a fehér holló. Nem mérik meg, hogy mennyit ettek egy-egy étkezésre, de bezzeg tőlünk elvárják, hogy hízzunk előírásszerűen.

2. Ivási problémák

Néha büdös löttyöket isznak Egészségünkre! jelszóval, de nem lehet ellenőrizni, hogy valóban egészséges-e, mert nekünk, gyerekeknek, nem adnak belőle. Bár ahogy a hatását néha elnézzük, köszönjük, nem is igen kérünk belőle.

3. Ürítési problémák

Noha minden pisilésünkről, kakilásunkról szigorúan tudnak, annak mikéntjét és minőségét állandó ellenőrzés alatt tartják, az ő ürítési szokásaikról semmit sem tudunk. Félrevonulnak, minket abba a helyiségbe be nem engednek olyankor. Valami nagy-nagy összeesküvést sejtünk emögött, ennek bizonyítása még várat magára.

4. Társas kapcsolati problémák

Tőlünk elvárják, hogy mindig mindenkinek puszit adjunk felszólításra, pedig némelyik felnőtt nagyon fura szagú. Pá-pát kell integetnünk, puszit kell dobálunk.  Ők viszont szociálisan fejletlenek, senkinek sem integetnek a boltban, nem ölelgetik meg a többi felnőttet a játszótéren, a játékaikat nem osztják meg a homokozó szélén ülve egymással –avagy láttál már felnőttet, akinek a telefonja, táskája körbejárt volna a mászóka alatt? Na ugye. Akkor viszont tőlünk miért várják el, hogy a legféltettebb macinkat is adjuk kölcsön, ha kérik?

5. Alvásproblémák

A könnyebbség érdekében a szülőket altassuk külön szobában, egy ágyban. Ne engedjük, hogy bemászkáljanak a mi szobánkba lehetetlen időpontokban, csak hogy elgyönyörködjenek angyali mosolyunkban alvás közben. Később nagyon nehéz lesz őket leszoktatni arról, hogy a fárasztó nappalok után még este is a rendelkezésükre kelljen állnunk. Legyünk következetesek és gyengéden szigorúak.

6. Szülőféltékenység

Sajnos a legnagyobb körültekintés mellett is előfordul, hogy az egyik szülő féltékeny a másikra. Ezért mindig ügyeljünk rá, hogy egyformán kedvesek legyünk apához és anyához is, mert árgus szemmel figyelik, kire mosolygunk többet, melyiküktől kérjük, hogy a bibis kezünkre adjon puszit, kinek a csikizésekor kacagunk hangosabban. Igyekezzünk őket egyformán szeretni, figyelmünket a két szülő között azonos mértékben megosztani.

Nektek milyen panaszaitok vannak a felnőttekre?

Nágel Zsuzsi , 2013. január 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó