Szex terhesség után... Hogyan rendeződjünk vissza?

Mennyi időre van szükségünk, hogy újra nőként legyünk képesek funkcionálni az ágyban? Minden nőt foglalkoztat a téma, mégis hogyan változik meg a férfi-női viszony a terhesség után? Könnyedén visszatérnek a szenvedélyes éjszakák? Ezeket a kérdéseket fogjuk boncolgatni.

 

Szex terhesség után, szex szülés után
A nőkre mindig is nagy nyomás nehezedett, ha a baba és férj közötti egyensúly megteremtéséről esett szó, ugyanis a szülési nehézségeken túl, a párkapcsolatot is szükséges lenne harmóniában tartani. 

A pár melyik tagját foglalkoztatja jobban a szex kérdés?

Naná, hogy a férfiakat, ugyanis a baba születése után számukra a vágyak és az ösztönök ugyanannyira jelen vannak, mint a baba születése előtt. A férfiak vágynak a gyakori légyottokra, de a nőknél a baba előnyt élvez a szeretkezéssel szemben. Nem csoda, hiszen a kedv kérdésen kívül számos fizikai nehézség is kíséri a szülés utáni időszakot.

 Mindkét félnek tennie kell a harmónia megteremtéséért.

Természetes, hogy az anyai ösztön előtérbe kerül, a legtöbb figyelmünket leköti az újszülött babánk. Azonban az is természetes, hogy idővel szeretnénk a párunkat is visszakapni, és nőként érezni magunkat a társaságában. Szükségünk van a dicséretekre és az intimitásra, azonban a férfiak nagy része a szülést követően “csak” az anyját látják bennünk, nem pedig a szexpartnert. A harmónia megteremtéséhez mindkét fél szükséges. Nagy adag türelem kell a férfiak részéről, emellett fel kellene ismerniük, hogy nem megoldás a félrelépés és az érzelmi elzárkózás ebben az időszakban.

Az orvos tanácsa, hogy várjunk amíg szükséges!

Az általános gyógyulási idő, ameddig szexre alkalmas állapotba kerülünk odalent, az nagyjából 6 hét, ennyit mindenképpen szükséges várni az első együttlétig. A gond inkább ott kezdődik, hogy sok nő a fáradtság és leterheltség mellett nem bír a párjára vagy akár magára több energiát fordítani. Az éjszakai felkelések, a szoptatás - amely teljesen elveszi az erőt-, és az érzelmi hullámvasutak fizikailag szinte teljesen kimerítik az anyákat. A biztonság érdekében az orvos is arra kéri a párokat, hogy türelmesen várják ki a regenerálódási időt.

Fizikai nehézségek mellet ott van a lelki is!

A fizikai megpróbáltatásokon túl a nők úgynevezett “hormon háborún” esnek át, mellé még a szülés utáni depresszió is társulhat. Megannyi kérdés merül fel ilyenkor: Vajon jó Anya vagyok? Ha vissza szeretnék menni dolgozni, megtalálom a számításaimat? A plusz 15 kilót sikerül majd fokozatosan leadnom? Sokan lelki válságba keverednek, és időre van szükségük, emellett rengeteg megértésre, hogy visszaálljon a lelki és testi egyensúly.

Hogyan rendeződjünk vissza odalent? Megoldás lehet az intim torna!

Az intim torna minden nőnek nagyon hasznos a szülést megelőző időszakban és a szülést követően is. Azontúl, hogy fejleszt, rugalmasak lesznek a sejtszövetek, amitől hamarabb visszaszűkül a hüvely. Így segítve az örömökhöz való visszatérést. Türelemmel kell lennünk, de a torna segítségével akár 2 hónap alatt teljesen regenerálódhatnak odalent. 

Minden nő tudja, hogy a terhesség különleges dolog, ami a fizikai és lelki megpróbáltatások melegágya, de tudnunk kell, hogy a szülést követő párkapcsolati és szexuális nehézségek legyőzhetőek. A párunkat igyekezzünk felvilágosítani arról, hogy a visszarendeződés időigényes folyamat, de közösen hamarabb képesek vagyunk visszatérni a megszokott életünkhöz.

 
B.Barbara , 2021. december 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó