Tankká alakította hatéves fia kerekesszékét a nevelőapa Halloween-ra!

Közeledik a Halloween, aminek nekünk talán nincs nagy jelentősége - bár a gyerekek szeretik -, de tőlünk nyugatabbra mindenki izgatottan várja az ünnepet. Például az Egyesült Államokban kicsik és nagyok már nagyban szervezik-tervezik, milyen jelmezben járják majd a szomszédokat - még akkor is, ha fogyatékkal élnek.

Mint az a hatéves, coloradoi kisfiú, aki agyi eredetű bénulása és epilepsziája miatt halmozottan sérült fogyatékkal élő és kerekesszékben közlekedik. És akinek nevelőapja úgy gondolja: dacára nevelt fia állapotának, igenis kijár neki az ünneplés és az, hogy gyerektársaságban gyűjtsön ő is édességeket.

Ezért a nevelőapa minden évben átalakítja a fiú kerekesszékét. Mégpedig úgy, hogy a világ legvagányabb jelmeze szülessen belőle.

Idén például minden kisfiú álma, egy tank került ki a kezei közül!

Tavaly tűzoltóautóval száguldozhatott a csokikért a gyerek!

De a kerekesszék egyszer már felhúzhatta a koponyás lobogót is, mikor kalózhajóvá változott.

A nevelőapa elmesélése szerint a fiú édesapja azt szeretné, ha a gyereket kivennék az iskolából és állapota miatt inkább otthon tartanák. Ám a ksifiú kifejezetten szereti az iskolát és azt, hogy gyerekek veszik körül. Szeret még zenét és hangosan felolvasott mesét hallgatni, és odavan a festésért-színezésért. Igazi kis kópé, aki otthon oda-vissza rodeózik a kerekesszékkel, vagy csak kedvére rója a köröket. De szeret a szabadban is lenni, ha nem túl szeles az idő.

Nevelőapja azt írja: bár a kisfiú nem beszél, tudnak egymással kommunikálni. A nevetések, sírások, mosolyok, sóhajok abszolút értelmezhetők, ha valaki megtanulja a kisfiú sajátos nyelvét.

A jelmezek elkészítése egyébként egyenként 15-30 óra munkát jelentenek - ám a férfi egyetlen percét sem bánja, azt mondja, minden év értékes tanulságokat rejt számára. No és ott van a kisfiú édesanyja, aki mindig szívesen segít az újabb kreációk elkészítésében.

Szerintem megszavazhatnánk neki az Év Nevelőapja címet, nem?

Szilágyi Diána , 2014. október 29.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?