Zene hangfürdővel és kopogó talpakkal

Az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér – közismert nevén az E 10 – maga is igen fiatal, így nem csoda, ha szívéhez közel állnak a fiatalok, a pocaklakóktól az iskoláskorúakig. A közösségi házban idén márciustól délelőtt és kora délutánonként a gyermekeké lesz a főszerep.

A Baba-Mama Hangfürdőre a 3 hónaposnál idősebb pocakos kismamákat várják. A keleti kultúrákban számos, a szülést megkönnyítő technikát ismernek. A 45 perces foglalkozáson tibeti hangtálak és gong segítenek az ellazulásban. A meditáció alatt a magzat és az édesanya teljesen egymásra hangolódhat.

A bölcsiseknek és az ovisoknak tartott zenés foglalkozásokon magyar mondókákat, énekes játékokat tanítanak a gyerekeknek. Az Aprókák Zenedéje 6 hónapos kortól egészen 3 éves korig segíti az érzelmi fejlődést, a zenei hallást, az éneklési hajlandóságot, a beszédkészség alakulását. A foglalkozáson majd rövid komolyzenei részletek is elhangoznak ezzel is segítve a gyermekek érzelmi fejlődését, és a zene szeretetére való nevelését. A „Kalandozás zenével a zenében” címmel valóban zenei kalandozásra hívnak minden gyereket az 5 évestől a 10 éves korig. A gyerekek komolyzenei részletekre táncolnak, mozognak, kitalálnak, elmesélnek a mozgás nyelvén történeteket, szabadon mozognak képzeletük és a zene segítségével. Mindeközben más művészeti ágakkal is megismerkednek, az irodalomtól a képzőművészetekig.

Az E 10-ben a szülőkre és a leendő szülőkre is gondolnak, hiszen nem árt néha pár órára megfeledkezni a napi gondokról és olyasmivel foglalkozni, amelyre a munka és a gyermeknevelés mellett már alig jut idejük. Elindul az Eötvös 10 Musical Stúdió, amely azokhoz szól, akik szeretnék kipróbálni magukat a musicalek világában, egyénileg és csoportosan dalokat és ehhez kapcsolódóan show táncot tanulni. Az alsó korhatár 12 év, felső korhatár nincs, március 3-án a 17:00 – 19:00 óra között tartott meghallgatáson az idősebb korosztály is bizonyíthat.

Egyre több embernek van szüksége a jó nyelvtudásra. A hétvégi angol nyelvórákon a szókincs azon részeivel foglalkozunk, mely szükséges ahhoz, hogy áttekinthető rendszerbe foglalja a tanultakat, és segítségével a tanulók elsajátíthassák az angol nyelv alapjait. Fontos, hogy értsék és aktívan használják is a nyelvet.

Az ifjúsági műsorokból és filmekből ismert Kovács Robi szteppelni tanítja majd az általános iskolás fiatalokat. Vallja, hogy a sztepptánc játékos, különleges és igenis elsajátítható mindenki számára. Ha pedig már 10 lépést tud valaki, abból is lehet egy koreográfiát készíteni.

Egyszóval érdemes ellátogatni az E 10-be, ahol mindenki korosztályának, érdeklődési körének megfelelően válogathat a közösségi ház gazdag programkínálatából.

További információ az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér honlapján található.

2010. március 11.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó