Tíz ok, amiért a szeptemberi babák különlegesek

A szeptember sok mindent hoz: hűvösebb időjárást, iskolai leárazásokat és az egyik legnépszerűbb születésnapi hónapot! De mégis mitől olyan különlegesek a szeptemberi babák?


Ami a szeptemberi babákat illeti, nagyon vidám és erős gyerekek, akikből felelősségteljes és sikeres felnőttek lesznek! A tudományon és adatokon alapuló érdekes tények szerint a kisgyermekedből akár szupersztár sportoló vagy hollywoodi szórakoztató művész is válhat.

Íme 10 ok, amiért a szeptemberi születésnapok olyan különlegesek:

1. Nekik van a legszínesebb születési kövük.
A szeptemberi babáknak az egyik legsokoldalúbb születési kövük van, a zafír. A zafír szinte minden színben létezik, kivéve a vöröset, ami a rubin színe.

2. Szeptemberben nyílnak az év legerősebb virágai.
Szeptemberben nagyon egyszerű és gyönyörű virágok nyílnak, amelyek az ártatlanságot, az erőt, a bölcsességet, a tisztaságot és a hitet jelképezik.
Az őszirózsa és a hajnalka nemcsak szimbólumai ennek a hónapnak, hanem az ősz kezdetét is jelképezik. Mindkét virág az erőteljes szerelmet és a belső erőt szimbolizálja.

3. Újévi babák.
A szeptemberben született babák a matematika szerint valószínűleg karácsonyi vagy újévi babák. A terhesség körülbelül 8-9 hónapig tart, ami azt jelenti, hogy a szeptemberi babák decemberben vagy januárban fogantak.

4. A legnépszerűbb születési hónapban születtek.
A szülész orvosok és szülésznők számára a szeptember a legforgalmasabb hónap. Kutatások kimutatták, hogy ez a hónap a legnépszerűbb szülési hónap, a születésnapok száma szeptember 9. és 20. között a legmagasabb.

5. A szeptemberi babák a legboldogabbak.
Sokan azt mondják, hogy lehetetlen megjósolni valakinek a személyiségét pusztán a születési dátum alapján. Azonban lehet tudományos alapja annak az állításnak, hogy a szeptemberi születésű babáknál kisebb a depresszió kockázata. Nyáron a babák még az anyaméhben D-vitaminhoz jutnak, ami nagyon jótékony hatással van az anya és a baba mentális egészségére.

6. Szűz vagy Mérleg csillagjegyben születnek.
Akik augusztus 23. és szeptember 22. között születnek, azok Szűz csillagjegy alatt látják meg a napvilágot. Ők a részletekre való odafigyelésükről, szervezőkészségükről és szorgalmas természetükről ismertek. A Szűz babák azonban egy kicsit makacsok is lehetnek!

A Mérleg babák viszont okosabbak és kifelé fordulóbbak. A gyereked inkább kerüli a konfrontációt, és minden problémát diplomatikusan próbál megoldani (vigyázz, mert mindig megkapják, amit akarnak).

7. Készen áll az NBA-re.
A szeptemberi babák magasabbnak tűnnek, mint a többi hónapban született babák. Ez nem lehetetlen, mert a születendő babák a D-vitamint az anyukáktól kapják, akik különösen nyáron, a szülés előtt vannak kitéve a D-vitaminnak.

A szeptemberben születettek nagyon jók a sportban is, és a legtöbben azt mondják, hogy ez azért van, mert ezek a gyerekek fizikai előnyökkel rendelkeznek másokkal szemben, mint például a magasság és az erős csontok.

8. A szeptember egy VIP születésnapi hónap.
A szeptember nagyon népszerű születésnapi hónap a hírességek körében is. Egyesek számára a szeptember az ősz kezdetét jelenti, mások számára viszont a szórakoztatóiparban a legnépszerűbb születésnapok hónapja! 

Többek között olyan hírességek születtek ebben a hónapban, mint Beyoncé, Keanu Reeves, Zendaya, Will Smith és Harry herceg. Mindenesetre, ha szeptemberi babád van, lehet, hogy ő lesz a következő szupersztár!

9. 100 év a Földön.
A Chicagói Egyetem kutatása szerint az Egyesült Államokban a százévesek többsége szeptemberben vagy valamelyik őszi hónapban született. A fő feltételezés szerint az őszi babák általában életük korábbi szakaszában esnek át a szezonális fertőzéseken, ezért gyorsabban épül fel az immunrendszerük.

Az ősszel született gyerekek a jó immunrendszer miatt általában egészségesebbek, így nem meglepő, hogy a szeptemberben születettek tovább élnek.

10. Az év diákja lehet.
A szeptemberben született babád tehetséges lehet, legalábbis a National Bureau of Economic Research (NBER) szerint. A szeptemberben született gyerekek sikeresebbnek számítanak az iskolában, mint a többi hónapban született gyerekek. 

A szeptemberi gyermek kognitív fejlődése azért van előrébb a többi diáknál, mert a születésnap határideje szeptember 1-jére esik. Ezért a szeptemberi gyerekek általában idősebbek a többieknél, különösen az augusztusban született csecsemők, akiket általában a legfiatalabbnak tartanak az osztályban.

Minden baba csodálatos a maga módján, és a kisbabád lehet a világ legjobb személyisége vagy a legjobb tanuló az iskolában, függetlenül attól, hogy melyik hónapban született.

A szeptemberben születettek valóban rendelkeznek bizonyos előnyökkel a többi gyerekkel szemben, de a szeptemberben szülő anyukák igazi királynők, akik sokat kibírnak a harmadik trimeszterben. Nem könnyű az év legmagasabb hőmérséklete alatt kihordani egy babát, de ez csak azt mutatja, hogy milyen erősek vagyunk nőként és anyaként!

Forrás: findyourmomtribe.com

B.Edina , 2022. szeptember 01.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?