Hihetetlenül ritka, csodálatos, de mégis megdöbbentő pillanat - egy újszülött születése pillanatában az ép magzatburokban

A hihetetlen pillanatokat örökítettek meg Spanyolországban egy szülészeten, amikor egy ikerpár egyik pici babája burokban jött a  világra. A felvételen jól látható, hogy a sértetlen magzatburokban továbbmozog a kisbaba. 

A klipben egy apró csecsemő látható, ahogy próbál nyújtózkodni, és  mocorog a vékony folyadékkal teli burokban, mely teljesen sértetlen maradt. Apró keze ökölbe van szorítva, ahogy összekucorodva fekszik a burokban.

A magzatburok egy vékony hártya, melyben semleges, tiszta folyadék van, amely védelmet nyújt a magzatnak a sérülésekkel, ütésekkel, kiszáradásokkal, fertőzésekkel szemben, illetve hőmérséklet szabályozóként is működik. A magzatburok egyben védi a köldökzsinórt is, amely az oxigént szállítja a baba számára. 

magzatburok, burokban született

Rendkívül ritkán fordul elő - kevesebb, mint 80.000 szülésre egy ilyen eset adódik, amikor is a magzatburokkal együtt jön a gyermek a világra. Ennél a spanyol babánál is csodájára jártak az orvosok, és növérek egyaránt. A baba úgy érezte továbbra is magát, mintha az anyaméhben lenne még mindig.
A másik baba, az ikerpár másik fele, már burok nélkül született. A mondás alapján lehetséges, hogy ő lesz a szerencsésebb,(miszerint, aki burokban születik, az egész életében szerencsés lesz) ha hisznek a hiedelmekben. 

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/

2016. szeptember 12.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó