Oli-napló - Vissza a hétköznapokba

Kedden már kéthónapos lesz Oli, kezd minden végre újra a megszokott lenni. Oli tüneményes gyerkőc, nem győzünk gyönyörködni benne, nem lehet vele betelni. A hétköznapok eseménytelenül telnek, amit a mi esetünkben kifejezetten jó dolognak érzek. Oli napirendje határozottan kezd alakulni, arra viszont kevés esélyt látok, hogy éjszaka 3-4 óránál többet aludjon végig éjszaka.

Este 7 és 8 óra között szoktuk fürdetni, így nagyjából fél 9-9 körül teszem le aludni, aztán felkelünk egyszer éjfél és 1 óra között, majd 4 és 5 óra között. A hajnali kelés után viszont nagyon nehezen alszik el, kicsi szívem azzal szórakozik, hogy miközben próbálunk néhány percet még durmolni az apukájával, ő közöttünk fekve valamelyikünket tapizza, vakarássza, belenyúl a szemünkbe-szánkba, vagy csak átveszi az uralmat az ágy nagy része fölött, és közben tele szájjal vigyorog.

Az ismeretségi körünkben több baba is született Olival nagyjából egy időben, és ahogy beszélgettem az anyukákkal, van olyan gyerkőc, aki már végig alussza az éjszakát, este 10-től reggel 6-ig durmol megszakítás nélkül, viszont napközben le sem lehet tenni, folyamatosa sír, ha ébren van. A mi kis haspókunk viszont, ha az éhséget és a fürdés alatti nyűgösséget nem számítjuk, képes órákig elnézelődni napközben - sőt néha éjszaka is -, így ki tudom közben mosni-vasalni a ruháit, összepakolni a szobát, sőt már annyi energiám is volt, hogy süteményt sütöttem közben.

A fürdetéssel van talán a legnagyobb problémánk, akármennyire is finoman, gyorsan és óvatosan fürdetjük, a szemébe még véletlenül sem kerül egy csepp víz sem, folyamatosan sír, de annyira keservesen, hogy azt el nem lehet mondani. Erre vonatkozóan gyakorlott anyukák várom a tippeket, segítsetek, hogy szerettessük meg a fürdést Olival!

A tejem mennyisége nagyon minimális mennyiséggel nőtt eddig sajnos, fejni nincs erőm három óránként, Oli pedig kb. minden 3. szoptatásnál hajlandó csak szopni. A tejszaporító tea semmit nem segített, a homeós bogyó talán valamicskét, talán ami a legjobban beválik, az az alkoholmentes sör. De nem adom fel, próbálkozom tovább!

Holnap sajnos vége van a jó világnak, Mr. Mimi újra csatasorba áll és visszamegy dolgozni, tény, hogy már egyedül is boldogulok Olival, de azért még hamar elfáradok. És különben is, olyan jó volt végre együtt hármasban kirándulni kicsit a héten, elmenni bevásárolni, kávézni egyet házon kívül és főleg élvezni, hogy Oli itt van közöttünk, és én is sokkal jobban érzem magamat.

A hét elején egyébként vissza kellett mennem vérvételre a kórházba, hála az égnek, rendben volt minden, a legközelebbi vizsgálat a nőgyógyásznál lesz 5 hét múlva, ellenőrzik, hogy minden rendben van-e a műtét után.

Próbálom feldolgozni a történteket, de sok dolgot még helyre kell tennem magamban. Kezdem kicsit talán rosszabbul viselni lelkiekben a méhem eltávolítását:amikor kivették, az életmentő műtét volt, de most úgy érzem, hogy nem kis feladat lesz feldolgozni, nem vagyok benne biztos, hogy egyedül menni fog. Jelenleg gombóc van a torkomban, ha a tv-ben tampon reklám megy, de főleg a magzatvédő vitaminos reklámoktól kezdek el szorongani, összeszorul a torkom és könnybe lábad a szemem.

Nem mondom, hogy hiányozni fog minden hónapban a menstruációm, és többet tamponra és betétre, sőt fogamzásgátlóra vagy óvszerre, pesszáriumra sem kell költenünk, de elmondhatatlanul rossz érzés, hogy Olinak sosem lesz testvére, akire számíthat, és nekünk nem lehet több saját gyermekünk.

Ráadásul hiába voltam rosszul szinte végig a várandósságom alatt, mégis hiányzik az az állapot, és szeretném újra átélni, ahogy növekszik bennem egy új kis élet. A hab a tortán pedig az érzés, hogy a nőiességem egy részétől is megfosztottak.

Mimi

2013. április 30.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(20 hozzászólás) 

2013 05 05. 21:42
Mimi, nem lehet, hogy fáj Oli hasa? Nálunk onnantól oldódott meg a fürdetési sírdogálás, hogy a hasfájását kezeljük Infacol-lal. Valamint úgy próbálom meg alakítani az etetést, hogy ne legyen teljesen éhes a fürdetési időre. Tehát két etetés között nagyjából félidőben van a fürdés. Azóta csak mosolyog a kádban, és imád csápolni a kis kezeivel, lábaival.
→ válasz erre
2013 05 06. 10:54
Kedves Mimi!

Mi kb. 6000 Ft-ért vettük a dézsát, de online aukciókon tudsz venni olcsóbban. Bár szerintem, ha nem akarsz/tudsz ennyit kiadni érte, az is megfelel tökéletesen, ha vesztek egy jobbfajta kerekalapú vödröt. A dézsa semmivel nem tud többet annál. Én kipróbálnám a helyedben.

A veled történt szörnyűségekre csak halkan jegyzem meg, hogy én perelnék. Bár én nem vagyok híve az orvosok elleni pereknek, de esetedben ez mindenképp súlyos és többszörös szakmai mulasztás, és ha a méhedet, illetve a sok szenvedést visszaadni/eltörölni nem is lehet, de néhány milliós kártérítést megkaphatnál.
→ válasz erre
2013 05 14. 13:12
Mimi! A fürdés az első gyereknél nálunk is így volt. Azon nem nagyon tudtunk változtatni, de hamar kinőtte! Hajat mosni azóta sem szeret :) Ami viszont bevált és nagyon megnyugtatta fürdés után, az az, hogy hajszárítóval megszárogattuk a kis testét! A meleg (persze nem forró és nem közelről fújva) levegőt nagyon szerette, így utána az elalvással sem volt gond!
→ válasz erre
Összes hozzászólás (20) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó