Apák napi ajándék ötletek

Az apák napjának nincs akkora hagyománya Magyarországon, mint az anyák napjának, pedig június 21-én az édesapákat ünnepeljük. Az alábbiakban korosztály szerint mutatok olyan ötleteket, amiket még az utolsó pillanatban is el tudtok készíteni, ha úgy döntötök, ti is felköszöntitek az apukákat. 

 

 

Újszülött kortól 
Kisebb gyerekektől, akik még nem tudnak barkácsolni, a talplenyomat (később, amikor már nem tartják összeszorítva az öklüket, a kézlenyomat is) nagyon kedves ajándék. Só-liszt gyurmával percek alatt el lehet készíteni, ételfestékkel vagy temperával jól színezhető (száradáskor kicsit fakul a szín). A száradásra azért érdemes időt hagyni, de sütőben pár óra alatt is kiszárítható a mű. 

Fél éves kortól 
Rajzoljuk körbe a kis kezüket. Készítsünk szódabikarbónából és kukoricakeményítőből úgynevezett porcelán gyurmát. Szerintem akkor lehet vele legjobban dolgozni, ha hagyjuk teljesen kihűlni, majd nedves kézzel újra átgyúrjuk az anyagot. Ekkor nyújtsuk ki 2-3 mm vastagságúra, és a korábban megrajzolt sablon segítségével vágjuk ki a kezüket. Ezt tegyük egy kis tábla. Amikor kiszárad, kis kéz formájú tálat kapunk, amit aztán lehet pl. a slusszkulcs tárolására használni. 

Másfél éves kortól 
Vágjunk ki szívecskéket egy magazin lapjaiból. Ragasztózzunk be egy papírt, amire aztán kedvére ragaszthatja (dobálhatja, gyömöszölhet...) a papír fecniket a gyerek. Lehet, hogy a szívecskék össze-vissza, egymás hegyén-hátán lesznek, de a lényeg a szeretet, amivel készül, ugyebár.

Kartonpapírból vágjunk ki egy autó formát, vagy bármi mást az apuka érdeklődésének megfelelően. Vágjunk lyukat rá, ahova később fényképet ragasztunk. A formát díszítsük szalvétatechnika segítségével kis képekkel, papírdarabokkal

Egy csodaszép rajzra nyomtassunk, vagy kézzel írjunk üzenetet vagy egy verset. Én Bartos Erika Apához című költeményét ajánlom ehhez. 

Tegnap megmutattam, mi hogyan készítettünk talplenyomatokat az apák napi meglepetésünkhöz. Ma a két és fél éves lányom megfestette hozzá ujjfestékkel a hátteret is, így el is készült a remekmű. 

Izgatottan várja a két kicsi lány, hogy vasárnap átadhassák apának! 

 

Kármán Kriszta , 2016. június 17.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó