Tartsunk apák napját!

Az apák napja számtalan országban ugyanolyan ünnep, mint az anyák napja. Magyarországon nincs hagyománya, pedig a wikipédia szerint hazánkban is június harmadik vasárnapja, idén június 19-e az édesapák ünnepléséről szól. 

 

Kiskoromban mi anyák napján amolyan összevont anyák és apák napját tartottunk otthon. Mindig műsorral készültünk, és a nézőtéren apa is helyet kapott, neki is szólt az ének. Most, hogy nekem is vannak már gyerekeim, úgy döntöttem, bevezetjük az apák napját! A gyerekekkel ajándékot készítünk vasárnapra... 


A talpacskáikkal nyomdáztunk egy vastagabb papírra ún. ujjfestékkel. Ez egy elég sűrű festék, így nagyon szép nyomot hagy, nem folyik szét. A kisebbik lányom csak pár hetes, vele egyszerű dolgom volt, bár az kicsit zavarta, hogy nem tud szabadon rúgkapálni. Hamar készen lettünk, így végülis sírás nem lett belőle. A lábujjait sokszor behúzta, de azért sikerült szép lenyomatot készítenünk.

A két és fél éves lányom nagyobb kihívás volt, mert csikis a kis talpa, ezért kapálódzott (és nevetgélt), amikor kentem a talpára a festéket. Azért, hogy megakadályozzam, hogy festékes talppal elszaladjon (és mindent összefestékezzen), hanyatt fektettem őt is. Nagyon élvezte, és büszke volt, hogy együtt készítünk apának ajándékot. 


Holnap megmutatom a végeredményt! 

Apák napja: 2016. június 19-e.

Kármán Kriszta , 2016. június 15.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X