Játszótéren bulizók, ne hagyjatok magatok után szemetet!

Nem egyszer, nem kétszer, hanem sajnos rengeteg alkalommal fogadott minket a játszótéren sok szemét. Ennek egy része egyszerűen összeszedhető és nem is veszélyes a gyerekekre nézve, hanem egyszerűen csak zavaró, de van 2 dolog, ami több okból is kifejezetten problémás: csikkek és üvegcserepek.

Vélhetően mindenki érti az éjszakai játszóterezés romantikáját  (holdfény, hinta, finom fények, csend, magány stb.), szép is az, sőt, még azt is megérti az ember, hogy délután, iskola után is nagyon jó a parkban hintázni tizenévesként, de két dologra nagyon fontos volna odafigyelni:

1. A játszótéren eldobált csikkek kifejezetten veszélyesek: egyrészt az egész kicsi gyerekek megehetik (és ehhez elég 2 mp is, amit a résen lévő szülő sem lát feltétlenül, elég egy pillanatra elfordulni pl. a másik gyerekhez) és ha egy gyerek csikket, cigarettát rágcsál, az egyenes út a gyomormosáshoz, nyilván senki nem kíván ilyet egyetlen gyermeknek és szülőnek sem. Ráadásul büdös, környezetszennyező és egyszerűen nem szép látvány egy rakás csikk. A 2012-es törvénymódosítás pedig kimondja, hogy játszótereken és 5 méteres környezetükben tilos a dohányzás.

2. A játszótéren eldobált üvegek is elég nagyon gondot jelentenek, ha összetört, akkor az üvegcserép túlságosan érdekes kis csillogó mütyür, ha szájba kerül, ha rázuhan egy adag üvegcserépre egy gyerek vagy csak megfogja és elvágja a kezét, mély, súlyos sebeket tud okozni egy szilánk.

Kedves játszótéren szórakozó emberek! Gondoljatok arra, hogy a játszótér a gyerekeknek készült és elvileg biztonságos környezetben kellene itt létezniük, játszaniuk, ne hagyjatok szemetet, hadd szórakozzanak felhőtlenül a gyerekek, biztos ti is örülnétek, ha a gyereketek egy üvegszilánkoktól és csikkektől, szeméttől mentes játszótéren tudna játszani.

bambina , 2015. június 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó