10 évvel ezelőtt sziámi ikrek születtek. Vajon most hogy néznek ki?

Amikor először meglátod az ikertestvéreket, Abbyt és Isabellet, akkor valószínűleg nem veszel rajtuk észre semmi szokatlant. Teljesen egyformának láthatjuk őket, semmi rendkívül dolgot nem észlelsz rajtuk. Pont olyanok mint más, hasonló korú lányok. 

Már szinte senki sem emlékszik arra, hogy a lányok születésük után majdnem meghaltak. Sziámi ikrekként születtek. Isabelle szíve Abby mellkasában volt, sok szervük össze volt csavarodva, a testük számos helyen össze volt nőve. 

10 évvel ezelőtt a Mayo Klinika sebészorvos csapata egy hihetetlen bonyolult műtéti eljárással sikeres szétválasztó műtétet hajtottak végre. A rendkívül veszélyes 12 órás műtét szerencsére sikeres volt, és sikerült szétválasztani a két kis ikerlányt. 

"Megvolt a szívsebész, a hasnyálmirigy, a májspecialista, és a plasztikai sebész is, természetesen mindegyikből két orvol volt jelen a műtét során, mivel két kis beteg feküdt a műtőasztalon." - nyilatkozta 2006-ban a CBS-nek Dr. Moir. 

A műtét 2006. május 12-én volt, ahol is 17 sebész dolgozott a sikeres elválasztó műtéten. Annyira sikeres volt a műtét, hogy 12 nappal később Abbyt és Isabellat hazavihették szüleik az észak-dakotai otthonukba, ahol már mint két normál ikergyermek nőhettek fel. 

A szülők legnagyobb örömére a lányok szépen fejlődnek, semmi probléma nem merült fel a fejlődésük során. Egyre nagyobbak és okosabbak. Érdemes megnézni a videót, ahol bemutatják, hogy mennyire szeretnek tornázni. 

Forrás: www.feedwall.co

Roxán , 2016. december 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó