Babát szeretnétek? 10 nagy hiba, amit szinte minden pár elkövet ilyenkor

Kevés az olyan szerencsés pár, akiknél gyakorlatilag az első „célzott” összebújás után pozitív lesz a terhességi teszt. A legtöbben ráfeszülnek a dologra, és onnantól, hogy eldöntik, babát szeretnének, idegesen várják minden egyes hónapban a terhességi  teszt eredményét. Persze az egyre nagyobb nyomás hibákat szül, pedig a következőket érdemes lenne elkerülni!

Babát szeretnétek? 10 nagy hiba, amit szinte minden pár elkövet ilyenkor

1. Nem szexeltek eleget

Jelentősen csökkentitek az összebújások számát, azt gondolván, hogy hatásosabb és sikeresebb a dolog, és a spermaszám is nő, ha a peteérés előtt és alatt bújtok csak össze? Rosszul teszitek: egyrészt nem csak ilyenkor lehet teherbe esni, másrészt a kevés szex is negatívan hat a fogamzásra. Sok nő ugyanis azt hiszi, tudja, mikor ovulál, és akkorra időzítik az aktív szexuális életet – pedig előfordulhat, hogy nem akkor, vagy nem csak akkor van peteérés. A legjobban akkor jártok, ha aktív házaséletet éltek, pláne a peteérés előtt és után!

2. Túl sokat szexeltek

Úgy gondoljátok, a minden napi, vagy a napi többszöri összebújás a gyors teherbeesés kulcsa? A több szexszel nem nő egyenes arányban az esély a teherbeesésre – sőt. A szakértők szerint ahogy a túl kevés, úgy a túl sok szex sem jó, ha babát szeretnétek. Ennek egyik oka a kiégés, vagyis az, hogy egy idő után csak amiatt bújtok össze, hogy annak eredménye legyen, és nem azért, mert vágytok egymásra. Plusz, ha a rengeteg szex után kiderül, hogy valamelyikőtökkel gond van, akkor nehezebb orvosolni a problémát – lelkileg!

3. A célért mindig ugyanabban a pózban vagytok együtt

Azt olvastad, hogy a misszionárius póz a leghatékonyabb, ha a teherbeesés a cél, így az esetek nagy részében csakis így vagy hajlandó szeretkezni a pároddal? A helyzet az, hogy akár te vagy felül, akár a partnered, akár valamilyen őrült pózt választotok, az eredmény mindig ugyanaz. Az ejakuláció a másodperc tört része alatt történik, a spermák pillanatok alatt bejutnak a petesejtekhez, így gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen pózban vagytok együtt.

4. Azt gondoljátok, hogy a nővel van a baj

Ha nem esel rögtön teherbe, a legtöbb pár úgy érzi, hogy a nővel van a probléma. Hiszen a férfi tudja, hogy elélvez, hogy távozik belőle ondó, és biztos benne, hogy azzal semmi gond nincs. Ám ma már bizonyított tény, hogy a meddő pároknál 50%-ban a nőknél, 40%-ban a férfiaknál, és 10%-ban mindkettőnél vagy egyiknél sincs probléma. Így, mielőtt elkönyvelnéd, hogy te vagy a „hibás”, és csak te mész el kivizsgáltatni magad, menjetek el inkább ketten együtt megnézni, mi a gond. Ne vonjatok le az első pár sikertelen hónapból rögtön rossz következtetést!

5. Azt hiszed, peteérésed van, pedig nem

Peteéréskor könnyebb teherbe esni, és bár „hivatalosan” a menzesz első napja utáni 14. napon van a nőknél peteérés, ez bizony nagyon könnyen megváltozhat, hiszen a ciklusaink sem egyformák. Általában az ovuláció előtti napokban van a nőknek egy enyhe, tojásfehérje színű folyásuk, de ez sem törvényszerű. Lehet, hogy ismered és érzed a tested változásait, de egy ovulációs teszttel nem lőhetsz mellé, hogy tényleg biztosra menjetek!

6. A peteérés napján szexeltek

Rossz hír: ha ekkorra tartogatjátok magatokat, akkor sokkal kisebb az esély a sikerre, mint ha az ovuláció előtt már pár nappal összebújtok. A pete ugyanis 24 órán belül képes megtermékenyülni, a sperma pedig 3-5 napik életképes, így a legjobban akkor járok, ha az ovuláció előtti napokban bújtok össze többször.

7. Síkosítót használtok

A kereskedelmi forgalomban kapható síkosítók megnehezítik a spermáknak, hogy elérjék a petesejteket. Ha szükségetek van rá, akkor lehetőleg spermabarát anyagot válasszatok!

8. Azonnal szakemberhez mentek

2-3 hónap sikertelen próbálkozás után már frusztrál benneteket a dolog, így azonnal segítséget kértek? Ha rendben van a menstruációs ciklusod, mindketten egészségesek vagytok és 35 év alattiak, akkor érdemes 1 évig próbálkozni! Könnyen lehet ugyanis, hogy a munka, a stressz, vagy épp a görcsös akarás az, ami miatt még nem jön össze a dolog.

9. Túl későn mentek szakemberhez

Évekig várni sem jó: ha már jó ideje próbálkoztok, elmúltatok 35 évesek, de még mindig nem jön össze a baba, akkor nem szabad sokáig várni a segítségkéréssel! Ha viszont még nem vagy a 35 közelében, de szabálytalan a ciklusod, volt korábban vetélésed vagy nőgyógyászati problémád, akkor sem jó sokáiig halogatni a dolgot – essetek túl rajta mielőbb!

10. Elhanyagoljátok magatokat – fizikailag

Sok pár, amikor babát szeretne, egy idő után kezd beleőrülni az állandó számolgatásba, a görcsös akarásba, a hőmérőzésbe, és épp azt felejtik el, hogy az általános egészségüket rendbe tegyék. Hiába próbálkoztok rendesen, ha képben van a dohányzás, a komoly pluszsúly, a sok stressz, a rengeteg munka, akkor ezek miatt is könnyen lehet, hogy lassabban érkezik a gólya. Jó megoldás, ha még a babaproject előtt rendbe teszitek magatokat!

Barbara , 2019. november 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó