Ikreket szeretnétek? – Nagyobb az esélye, ha a következők igazak rád

Az ikrek közötti különleges kapocsról már rengeteget írtunk, ám sokak szerint nem csak a testvérek számára hatalmas „élmény” ez a fajta összetartozás; hanem szülőként is! Az iker-terhesség rengeteg pár álma, azonban a statisztikák szerint erre igen csekély az esély; mintegy 3 %.

Konkrét recept vagy tudományos manipulációs módszer ugyan nincs az ikrek nemzésére, de egy, a napokban közzétett – több szakorvos véleménye által összeállított- lista szerint azonban van néhány dolog, ami erőteljesen megnövelheti az ilyen terhességek esélyét:

Ikreket szeretnétek? – Nagyobb az esélye, ha a következők igazak rád

  • A kor itt előnyt jelent. Megfigyelések szerint ugyanis a perimenopauza állapotában lévő, 35 körüli nők szervezete nem csak egy érett petesejtet produkál havonta, és ez, az ösztrogénszintre is pozitívan hat.
  • A fogamzást elősegítő módszerek, orvosi stimulánsok (gyógyszerek) szedése is növeli az ikerterhesség kialakulását; hiszen arra ösztönzik a petefészket, hogy több érett petesejtet „készítsen elő”.
  • Bár ezért vagy épp ez ellen kevésbé tudsz tenni, de tanulmányozd a családod történetét. Azon családokban ugyanis, ahol korábban is jellemző volt az (esetleg rejtett) ikerterhesség, nagyobb esély van egy újabbra. Ha ennek tudatában vagy, mentálisan is rá tudsz hangolódni.
  • A statisztikák szerint azok az anyukák, akiknek nem ez az első terhességük, könnyebben nemzenek ikreket (ideértve a korábbi ikerterhességet is).
  • A nagycsaládban felnövekedett nők szintén magasabb eséllyel szülnek ikreket (főleg, ha ők maguk is egy ikerpár tagjai); hiszen tudatalattijukba az lett kódolva, hogy minél több utód világra hozása a követendő minta.
  • A közvetlen a fogamzásgátló abbahagyása után teherbe esők körében is magasabb az ikerszületések száma.
  • Ha túlságosan sovány vagy; itt az ideje magadra szedni egy kicsit: orvosi megfigyelések szerint a magasabb testtömegindexszel rendelkező kismamák közt több az ikreket váró.
  • Az egészséges táplálkozás mind a Te, mind a partnered számára jó alap nem csak az iker-, de egy „átlagos” várandóssághoz is. Fogyasszatok sok zöldéget, magvakat, teljes kiőrlésű gabonát, cinkben, vasban gazdag ételeket.

A gyereknemzéshez és –neveléshez véleményünk szerint nélkülözhetetlen egy kis fatalizmus is. Bízd magad a természetre és a megérzéseidre; minden, amit (akit) kapsz, ajándék!

Plézer Panna , 2017. június 11.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?