Levelek a Húgomnak Mikor jöjjön a kisbaba? Várjunk még? Vagy ne?

A kisbaba akkor jöjjön, amikor készen álltok rá. Nem csak Te, hanem a Párod is. És ne, véletlenül se azért jöjjön, hogy a kapcsolatot erősítse, megjavítsa, ne adj Isten megmentse! Mert egy új kis életnek nem ez a dolga! Megerősíthet egy egyébként is működő, biztos alapokon álló kapcsolatot. Egy gyenge, szétesőben lévő kapcsolatot viszont nagy valószínűséggel csak tovább rombol a megszámlálhatatlan kihívás és hormonális tornádó, amit az egész gyermekvállalás magában hordoz. 

De tudom, hogy Nálatok nem ez a helyzet. Ti már bármikor készen álltok arra, hogy gyermekes családdá váljatok. Csak még a munkában jó lenne egy kicsit előrébb lépni. Jó lenne a lakást felújítani. Jó lenne egy jobb autó. Jó lenne még némi élettapasztalat. Jó lenne még egy hosszabb nyaralás. Jó lenne még... És akkor sokszor kezdődnek a kifogások. Miért? Ha már az ember szívében, lelkében megfogant a vágy, hogy jöjjön a kis családtag, akkor nem fontosabb sem a munka, sem az autó. Mert mindig lesz olyan vágy, ami nem teljesült még. Ami teljesült, ahelyett öt újat lehet keresni. „De hogy a tornyot betetőzd, azt te soha el nem éred... vágyaink még feljebb hágnak” /Horváth István: Tornyot raktam/.

Ezért aztán azt ajánlom, ne a külső körülményekben keresd, mikor alkalmas a kisbaba érkezése! Ne azt nézd, mi miatt nincs még itt az ideje! Inkább azon gondolkozz el, hogy a kapcsolatotok készel áll-e rá. Ha a kapcsolat erős és biztos lábakon nyugszik, akkor nincs olyan időpont, amikor „rosszkor jön a baba”. Akkor biztosan „jókor” fog érkezni. Pont akkor, amikor mind a ketten készen álltok, és szívetek minden szeretetével és törődésével egymás felé, és az új kis élet felé tudtok fordulni! 

Mikor jöjjön a kisbaba? Várjunk még? Vagy ne?

Kristályvíz , 2017. március 18.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?