Tényleg több paradicsomot kellene enni a férfiaknak, ha babát szeretnétek?

Csodatévő ételek természetesen nem léteznek, ám ha babát terveztek, vannak dolgok, amiket érdemes megtenni az ügy érdekében. Ilyen az általános stressz-szint csökkentése, a dohányzás elhagyása, az alkoholfogyasztás csökkentése, az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás – és a paradicsomfogyasztás is! 

Tényleg több paradicsomot kellene enni a férfiaknak, ha babát szeretnétek?

Egészséges és finom, sőt, kutatások szerint a sperma minőségét is kifejezetten javítja a paradicsomfogyasztás – legalábbis a Sheffield Egyetem tanulmánya ezt igazolja. Az egyetemen végzett kutatás arra irányult, hogyan is lehetne javítani a férfiak termékenységét, a spermák minőségét.

Azt már korábban kimutatták, hogy a paradicsomban található likopin 70 százalékkal képes növelni a spermaszámot, ennek oka pedig a vegyület antioxidáns hatása, ami segít például a DNS minőségének a javításában is.

Mi is az a likopin – keret

A likopin a karotinoidok családjába tartozó festékanyag, amelynek legfontosabb tulajdonsága az antioxidáns hatása. Elég sok növényben, bogyós gyümölcsben megtalálható, legfontosabb forrásai a paradicsom, pirospaprika, csipkebogyó, görögdinnye.

Allan Pacey professzor kutatásában 60, 18-30 év közötti egészséges férfi vett részt. A férfiak fele napi két likopin tartalmú étrendkiegészítőt kapott, a többiek hatóanyag nélküli kapszulákat vettek be – de sem ők, sem a kutatók zöme nem tudhatta, kik szedték be a valódi hatóanyag tartalmú kapszulákat.

A résztvevők vérében hat hét után, illetve a kutatás végén is ellenőrizték a likopin szintet. Az eredmény természetesen az lett, hogy a paradicsomban található vegyület valóban javítja a spermák minőségét, sőt, az idősebb férfiaknál a prosztata betegségei is megelőzhetők vele.

Szóval nincs mese: tessék minél több friss paradicsomot etetni a férfiakkal!

 

Barbara , 2019. szeptember 27.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó