A császármetszések száma tovább nő

A 2008-as adatok szerint az elmúlt 12 évben folyamatosan emelkedett az elvégzett császármetszések száma az Egyesült Államokban: két évvel ezelőtt már a szülések egyharmada operációval ért véget. A szakemberek azonban azt is hozzátették, hogy a növekedés 2002 óta évről-évre csökken.

A császármetszések száma 1996 óta minden korosztályban és minden etnikai csoportban folyamatosan emelkedik az Egyesült Államokban. Az azonban pozitívumnak mondható, hogy 2002 óta az emelkedés mértéke csökken, bár továbbra sem állt meg - mondta Michelle Osterman, a témában végzett tanulmány társszerzője.

Annak ellenére, hogy bizonyos esetekben - például, ha az anya preeklampsziában, vagy cukorbetegségben szenved - a műtéti beavatkozás kifejezetten életmentő lehet, problémamentes terhesség esetén sokkal több kockázatot hordozhat, mint a hagyományos, hüvelyi úton történő szülés - írja az Annual Summary of Vital Statistics: 2008.

Éppen ezért a tudósok szerint a jövőben az orvosoknak egyértelműbben kell fogalmazniuk, amikor egy várandós nő császármetszést kér. Ez az eljárás ugyanis olyan szövődményekkel járhat, mint az erős vérzés, a méheltávolítás vagy akár a halál.

Magyarországon hasonlóképpen az Egyesült Államokhoz, a szülések 34 százaléka fejeződik be műtéti úton.

Babanet , 2011. január 03.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2011 02 18. 07:42
Nem értem egy nő miért kér önként császármetszést. Természetesen, ha gond van legyen császár. Én már két gyereket szültem normál úton és most várom a harmadikat. Nagyon remélem, hogy ez sem lesz császár. Én őszintén 8 órás vajúdás és szülés után tele voltam energiával és másnap törökülésben ültem a gátmetszés ellenére. A császárosok meg napokig szenvedtek még és minden mozdulat fájt nekik. Én nem cserélném el a pár órás vajúdást több napos, hetes szenvedésre az biztos. Egyébként is a császár az mégis csak egy műtét, vágással az ember hasán.
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó