Hasfájással ment orvoshoz, ikrekkel ment haza!

Shelby Magnani csütörtökön ment be a kórházba egy egyszerű hasfájással, pár óra múlva pedig egypetéjű ikerlányoknak adott életet. Bár a fiatal iowai nőnek fogalma sem volt róla, hogy várandós, szerencsére a kislányok a körülményekhez képest jól vannak.

Shelby és vőlegénye is alaposan meglepődtek, hogy a lány tüneteit nem vírus vagy romlott étel okozza - írja a Daily Mail. A két fiatal a műszaki egyetem hallgatója, így azt gondolták, elsődleges feladatuk a vizsgákon való helytállás lesz. Ám a kórházba érve kiderült, Shelby fájdalmainak oka két kislány, akik nemcsak azért különlegesek, mert eddig észrevétlenek tudtak maradni anyukájuk előtt is.

A két kislány ugyanis olyan egypetéjű ikerpár, akik azonos magzatburkon és placentán is osztoztak, vagyis monoamniális. Az ilyen ikerpárok méhen belüli túlélési esélye 50%, és csak a terhességek kevesebb, mint 1%-ban fordulnak elő. A lányok császármetszéssel, a terhesség hatodik hónapjában láttak napvilágot, mindössze 1,5-2 kg súllyal. 

Dr. Jennifer Krupps, az iowai koraszülött osztály orvosa elmondta, a kislányokra a legnagyobb veszélyt az anyaméhen belül az jelentette, hogy összeakadhattak volna a köldökzsinórjaik, aminek következménye lehettet volna az is, hogy a babák meghalnak a méhen belül. Bár nagy kockázatnak voltak kitéve - és nemcsak azért, mert édesanyjuk nem tudott jelenlétükről -, a két kislány, Ava és Ana remekül van, néhány hét megfigyelés után haza is vihetik őket a szülők.

Babanet , 2014. október 15.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó