7 jel, ami arra utal, hogy nem jó méretű a melltartód

Kislányként alig várjuk, hogy hordhassuk, felnőttként pedig ruhatárunk – és fegyvertárunk – egyik legfontosabb eleme. A terhesség és a szoptatás időszakában talán még fontosabb szerepet töltenek be életünkben, mint addig bármikor. Mégis, a statisztikák szerint a nők 85%-a nem a számára megfelelő méretű melltartót hordja.

Márpedig a terhesség és a szoptatás során ennek kiemelten nagy a jelentősége: a nők nagy részénél a mellek mérete már a terhesség alatt 2-3 számmal nagyobb lesz, ami hirtelen megnövekedett terhelést jelent nemcsak a felsőtestnek, de magának a melleket tartó szalagoknak is. A szoptatás során pedig senki sem örülne neki, ha a rossz méretű melltartó okozna egy finom kis mellgyulladást. Így összeszedtünk 7 olyan jelet, amiből tudhatod, hogy a melltartód nem a megfelelő méretű!

Bevágások, benyomódások: ha a melltartód bármelyik része nyomot hagy a bőrödön, akkor biztosan túl kicsi a mérete. Sokkal kényelmesebben fogod érezni magad, ha egy mérettel nagyobb melltartót veszel – például 80-as helyett 85-öst. Ha a merevítő drótja hagy nyomot rajtad, próbálkozz nagyobb kosármérettel – válts pl. B-ről C kosárra.

Dudorok a pólón: ha a melltartódon dudorok keletkeznek – ezt a legkönnyebb egy sima pólóval leleplezni -, akkor általában túl nagyok a kosarak számodra. A felesleges anyag vet ilyenkor ráncot és az okozza a ruhán át is látható kiemelkedést. A másik indok az lehet, ha mosógépben mosod a melltartódat – ha kézi mosásra váltasz, sokkal jobban jársz és a melltartód élettartama is megnő.

Mindent a maga helyére: Az egyik leggyakoribb probléma, ha a melltartó pántja lecsúszik folyton folyvást az ember lányának válláról. Bár ez kétségtelenül roppant szexi is lehet, az biztos, hogy a melltartópántok beállítása ilyenkor nem megfelelő. Az az optimális, ha olyan szorosra vannak a pántok húzva, hogy kényelmes alátámasztást ad a melleknek, de nem nyomódnak a bőrödbe. Ha ezek után is le-lecsúsznak a pántok, érdemes megnézni, hogy a viseléstől nem nyúltak-e ki. Ha igen, akkor irány a fehérneműbolt!

Csak semmi üresjárat: Ha a melltartód két kosarát összefogó szalagocska eláll a bőrödtől-mellkasodtól, akkor kisebb kosarú van rajtad, mint kéne. Ez a másik leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek. Ha egy mérettel nagyobb méretű melltartót választasz, az vélhetően megoldja a problémát, de számolj azzal is, hogy nincs két egyforma mellű nő, így előfordulhat, hogy egyszerűen más szabású melltartó lesz számodra az ideális. Úgyhogy ha a nagyobb kosarú is eláll, keress egy másik szabásút.

A párhuzamosok találkozása: nem, nem fognak találkozni, de ideális esetben a hátadon futó pántnak egyenesen kell állnia, és párhuzamos kell, hogy legyen a talajjal. Ha felfelé ívelnek, akkor túl szorosra húztad a pántot. De azt is jelenthetik, hogy túl nagy a melltartód kerülete, és egy picivel kisebb modell a legjobb választás számodra.

Túlcsordulunk: Ha a melltartó kosarának felső ívén vagy oldalán bármilyen méretű mellszövet kibuggyan – akármilyen icipicit is -, biztos, hogy kicsi a kosár, és nagyobbra van szükséged. A kosárban el kell férnie a mellednek, szőröstül-bőröstül, egy az egyben.

Fájdalmas tapasztalat: Ha a melltartód bármiféle fájdalmat okoz, szabadulj meg tőle, mert biztosan nem megfelelő méretű. Sokan azt gondolják, hogy nincs mit tenni, a melltartó viselése kényelmetlen érzés, de ez nem igaz. Egy jól illeszkedő melltartó annyira kényelmes, hogy úgy érzed, mintha nem is lenne rajtad. Még akkor is, ha a melled változásokon megy keresztül – és hát jó, azzal nincs mit kezdeni, hogy hiperérzékenyek az érintésre.

Ti találtatok már magatoknak igazán kényelmes melltartót?

Szilágyi Diána , 2014. február 20.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(5 hozzászólás) 

2014 02 27. 21:40
Egy időben próbálkoztam intimissimivel, de 100 pamutot nem találtam. A műszál sajnos no-go :-( Aztán feladtam. Érdemes lenne megnézni megint...?
→ válasz erre
2014 03 03. 11:51
dia
@manguszta: Hát, otthon lecsekkolom neked az összetételt, ha szeretnéd, most a kollégák előtt nem merem előráncigálni magamról.:D
→ válasz erre
2014 03 03. 21:42
@dia: :-DDDDDD
→ válasz erre
Összes hozzászólás (5) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?