Anya-magzat kapcsolatépítés

Sohasem felejtem el az első ülések (fekvések) egyikén megéreztem a szívdobogását kisgyermekemnek, akit akkor még nagyon gyorsan pulzáló energiacsomagnak tapasztaltam (16 hét körül).

Mostanában egyre többet hallani, olvasni az anya-magzat kapcsolat fejlesztésről. Mikor a kislányomat vártam, magunk is részt vettünk a kapcsolat analízisben.

Sohasem felejtem el az első ülések (fekvések) egyikén megéreztem a szívdobogását  kisgyermekemnek, akit akkor még nagyon gyorsan pulzáló energiacsomagnak tapasztaltam (16 hét körül). Ragyogó tavaszi idő járt akkoriban, s ezzel a boldog ragyogással küldtem az üzenetet neki: Érdemes élni!

A találkozások ünnepnappá varázsolták a megszokott életemet. Olyan volt, mint az első szerelem, kapcsolatunk sokszínűsége, változatossága meglepetéseket okozott. Ha valamiért feszülten, idegesen viselkedett, lemerültem hozzá, és megnyugtattam.

Közben kifejezés- és táncterápia képzésre is jártam havi egy hétvégén, sőt nyári egy hetes táborba is elmentem kismamaként.

A táncterápia eleinte inkább rólam szólt, a saját testi, lelki el nem fogadásaimról, félelmeimről. Segítségével közelebb kerültem érzéseimhez, igazságomhoz, mertem érezni, testemre hallgatni. Magabiztosabb lettem, több energiával rendelkeztem.

Közben a baba is segített: ha fájdalmas érzés lett úrrá rajtam a terápia alatt, akkor inkább visszavonult, hagyott az érzéssel dolgozni, majd a folyamat után kíváncsiskodott, és ő is felszabadultan együtt örült velem.

A szülés gyors, egyszerű lefolyású volt, kislányom első perctől jól szopott, nagyon keveset sírt és könnyen megvigasztalható volt és most is az. Kettőnk kapcsolata bizalomra és szerető elfogadásra épül, az együttműködés elvén. A gyermekem már 2 éves és négy hónapos.

Kóródi Magdolna
kifejezés- és táncterapeuta

2001.03.20

2001. március 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó