Újdonság a Babaneten! Elindult a Gyógyszerkereső

Új szolgáltatás indul a Babaneten az MDD Kft.-vel együttműködésben: a Gyógyszerkereső. Az alkalmazás nemcsak hasznos, de sokoldalú és praktikus is, ami megkönnyítheti a választást és a döntést akár a terhesség-szoptatás, akár a gyerek betegsége, vagy allergiája esetén.

A Gyógyszerkeresőben végezhetünk egyszerű keresést a fennálló tünetek alapján, majd a kiválasztott szerhez kapcsolódó alkalmazási előírásokat és betegtájékoztatót is elolvashatjuk, még mielőtt a patikába indulnánk. Természetesen konkrét gyógyszerre is kereshetünk, és nemcsak a patikákban kapható készítményekre, hanem azokra is, amelyeket a gyógyszertárakon kívül is forgalmazhatnak.

Ha valaki kíváncsi rá, hogy az egyes gyógyszerek milyen kölcsönhatást fejthetnek ki egymásra, erre is lehetőséget ad az alkalmazás a Kölcsönhatás fül alatt. Így elkerülhető, hogy egyik gyógyszer hatóanyaga hatástalanítsa a másikat, ahogy az is, hogy kellemetlen mellékhatások lépjenek fel két készítmény együttes használatakor.

A kismamák tájékozódhatnak arról is, vajon a fejlődő magzatra milyen hatással lehet a kiválasztott gyógyszer, javallt vagy ellenjavallt a használata a terhesség alatt, vagy bizonyos körülményeket figyelembe véve gond nélkül alkalmazhatók. A szoptató anyukák pedig megtudhatják, vajon az adott gyógyszer hatóanyaga átjut-e az anyatejbe, és ha igen, okozhat-e problémát a babának.

Külön kiemelten megkereshetők és elolvashatók, hogy az egyes készítményeknek pontosan milyen ellenjavallatai vannak, így nem kell átböngészni az egész betegtájékoztatót. Ha pedig van már egy jól bevált gyógyszerünk egy probléma megoldására, ám valami miatt nem elérhető – nem kapható vagy az ára jelent gondot -, a Helyettesíthetőség menüpont alatt tájékoztatás kaphatunk róla, milyen más készítményeket vethetünk be helyette hasonló eredménnyel.

Az Allergia menüpont alatt azt vizsgálhatjuk meg, vajon fennálló gyógyszerallergia esetén egy kiválasztott készítmény okozhat-e keresztreakciót, és az milyen veszélyekkel járhat.

A Gyógyszerkereső adatbázisában minden olyan gyógyszer és készítmény szerepel, mely jelenleg forgalomban van, és a jövőben is folyamatosan frissülni fog.

2011. április 01.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(14 hozzászólás) 

2011 04 11. 13:38
De jó ötlet. Sok hasznos info kiderül így a gyógyszerről ami nincs a tájékoztatón és sajnos a patikusok se mondják.
→ válasz erre
2011 04 12. 03:14
Nekem is tetszik ez az új lehetőség, és az is, hogy egyre sokrétűbb az oldal. Grat!
→ válasz erre
2011 04 14. 13:31
Nagyon jó, hogy van ilyen! :) Sajnos elég gyakran betegek a lányaim. :( Remélem, ha beköszönt a jó idő, végre itt is marad, és akkor vége lesz a felsőlégúti betegeskedésnek!
→ válasz erre
Összes hozzászólás (14) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó