Elindult az Utónévkereső!

És mi lesz a neve? Talán ez a leggyakoribb kérdés, amit egy terhes kismama hall a szülésig, rögtön a baba nemét firtató kérdő mondatok után. Tényleg mi lesz? A névválasztás feladata kicsit sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A régiek szerint a név jel volt, meghatározta a személyiséget, sőt az életutat is.

Ha manapság ennyire komolyan nem is vesszük a megfelelő név kiválasztását, a feladat akkor sem könnyű. Már csak azért sem, mert rögtön két ember szempontjait, érveit kell figyelembe venni.

Amiben lehet, a Babanet segít! Bár a leendő szülők helyett nem bökhetünk rá egy névre, azt az új Utónévkereső segítségével viszont tudomásotokra hozhatjuk, hogy a Nektek tetsző név mit jelent, és anyakönyvezhető-e. De az is kiderül az Utónévkereső használatával, hogy a választott név milyen eredetű, és mikor tarthatjátok majd a kicsi névnapját.

Ha már tudjátok a még pocakban fejlődő gyerek nemét, akkor eszerint is kereshettek neki nevet. Az egyes nevek mellett megtaláljátok az esetleges rokonnevek felsorolását is. Arról is találtok információt, hogy mennyire gyakori nevet szántok a leendő csemetének.

2011. május 17.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(16 hozzászólás) 

2011 05 30. 11:05
dia
Marietta, na, mindjárt megnézem az adatbázist... És köszi
→ válasz erre
2011 05 30. 12:17
Szivi:)

→ válasz erre
2011 06 02. 16:06
Keán miért nem került be? Érdekes, hogy ahol én találtam a Réta nevet, ott magyar ként van feltüntetve:/
→ válasz erre
Összes hozzászólás (16) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó