Elképesztő termékek kismamáknak

Ahogy a gyerekes szülőknek, úgy a kismamáknak sem lehet olyan igényük, melyre válaszul ne létezne egy termék. Ha félted a születendő babát a mobiltelefonod sugárzásától, ha nem tudod már egyedül leborotválni a lábad, akkor sincs vége a világnak.

Szemezgettünk pár érdekességet – és már most mondom, hogy nem mindegyik teljességgel haszontalan.

Attól a pillanattól kezdve, hogy kezünkben a kétcsíkos teszt, szinte napra pontosan számon tartjuk, mennyi idő van még a szülésig. Legalábbis próbáljuk. Ha nem menne olyan egyszerűen, elég, ha beszerzünk egy, a szülésig visszaszámláló szerkezetet, amiről aztán másodpercre pontosan megtudhatjuk egy szempillantás alatt, mennyi van még hátra. Már abban az esetben, ha a fogantatás időpontját is ismerjük másodpercre pontosan…

Amellett, hogy mindenki azt kívánja, bár lenne teljesen egészséges majd a gyerek, a kismamák és kispapák azért komolyan drukkolnak magukban az ügyben is, vajon rózsaszínre vagy kékre fessék a babaszobát. Alig várjuk azt az ultrahangos vizsgálatot, mikor a szonográfus elárulja, mi rejtőzik magzatunk lábai között. Nos, aki türelmetlen, az már a 10. hét környékén kipróbálhatja az Intelligender tesztet, mely a gyártó szerint 90%-os pontossággal megjósolja a kismama vizeletéből a pici nemét. Azért ezzel szerintem az orvosok nem fognak egyértelműen egyetérteni.

Nagy hassal, a harmadik trimeszterben már sok apró, de annál fontosabb tevékenység bizonyul kényelmetlennek vagy egyenesen lehetetlennek. Ilyen például a terhesség alatt csakazértis – és egyébként fokozottan - szőrösödő női lábak babapopsi simaságúvá tétele. Sokan áttérnek a szőrtelenítő krémre, vagy megkérik a leendő apukát, ugyan a maga rutinjával kapja már le az elérhetetlen területeken a felesleges szőrzetet. De aki így sem tudja megoldani, az se csüggedjen: egy borotvahosszabbító alkalmatossággal még akkor is eléri a lábszárát, ha a hatalmas pocaktól képtelen előre vagy hátra hajolni.

Rengeteg elektromos kütyüt használunk, és rengeteget hallunk arról is, hogy ezek milyen, a szervezetünkre káros sugárzást bocsájtanak ki. Ha a terhesség előtt emiatt nem is jutott eszünkbe aggódni, fix, hogy pocakkal majd eszünkbe jut. Ahelyett, hogy a működő mikró elől futva menekülnénk, vagy a sarokba dobnánk a csörgő mobilt, egyszerűbb megoldásnak tűnhet, ha letakarjuk a hasunkat egy sugárzás elleni takaróval. Más kérdés, hogy érdemes-e erősíteni a parákat ily módon, illetve nem lenne-e egyszerűbb, ha a kialakult félelmeinket némi önuralommal ellensúlyoznánk. Vagy az érzések, vagy a kütyük felhasználása terén.

A kismamák nagy részét sújtó reggeli rosszullét különlegessége, hogy kicsit sem korlátozódik a reggelekre, plusz nemcsak felkelés után, az otthon viszonylagos kényelmében támadja le az ember lányát, hanem kvázi bárhol és bármikor. Úton-útfélen. Megoldás lehet erre az, ha ilyenkor Usain Boltot megszégyenítő gyorsasággal elvágtázunk egy vécé irányába, de az is, ha zacskókkal tömjük ki a táskánkat. De hányni is lehet stílusosan, legalábbis, ami a zacskót illeti – itt vannak a megdizájnolt hányózacskók.

Nektek mire lett volna szükségetek vagy igényetek a terhesség alatt?

Szilágyi Diána , 2013. augusztus 23.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó