Gólyahír és internet

Ha fel kéne sorolnunk, mi mindenre jó az Internet, az életmentés szó bizonyára nem jutna eszünkbe.
Vagy mégis?...

Egy főiskolás lány mindenki elől titkolta terhességét. Legjobb barátnője elől is, aki egyszer mégis rákérdezett:

- Nem vagy Te terhes? Olyan furcsa vagy mostanában...

A lány erre sírva fakadt, végre megszabadulhatott sokáig cipelt titkától. Persze, hogy terhes, de senki se tudja, a család se, az apa se, és nem is tudja vállalni a baba nevelését. A szülés várható időpontját se tudta.

- Akkor most hogyan tovább? Valami megoldást találni kell...

A barátnő rögtön elkezdett keresgélni az INTERNETEN. Rábukkant a Gólyahír Egyesületre. Azonnal fel is hívták Móruczné Gabit, az Egyesület vezetőjét. Elmondták, mi a helyzet, és aznapi találkozási lehetőséget kértek. Délutáni időpontot beszéltek meg.

A lány és a barátnő sokat késett, de végül odaértek. Rövid beszélgetés után Gabi javasolta, hogy menjenek el együtt a közeli SZTK-ban még épp rendelő ismerős nőgyógyászhoz.

Fél órával a rendelés vége előtt értek oda. Az orvos fogadta őket, megvizsgálta a lányt. A baba feje teljesen beilleszkedett, de gondozatlan terhesség lévén a szülés várható időpontját nem tudta megállapítani.

Abban megegyeztek, hogy a lánynak be kellene mennie a kórházba vizsgálatokra. Gabi kérte, hogy ha már egyszer jelentkezett a kismama, vegyék fel még aznap este. Ez meg is történt.

Másnap kora reggel ismét csörgött Gabi telefonja. A lány hajnali négykor 3700 g-os egészséges babának adott életet.......

A szülés spontán indult, komplikáció nem volt. A szülésznő és az ügyeletes orvos egyöntetű véleménye szerint azonban voltak olyan (itt nem részletezendő) körülmények, amik miatt ha otthon, egyedül,  titokban szül a lány, az potenciális életveszélyt jelenthetett volna mindkettőjükre nézve.

A kisbaba öt naposan szerető örökbefogadó szüleivel otthonába távozott.

A lány titka titok maradhatott. Anonimitását (és minden hozzánk fordulóét) megőrizzük.

Amikor Gabi elmesélte ezt a történetet, azonnal jó néhány „Mi lett volna, ha...” merült fel bennem, majd ugyanennyi „Jaj de jó, hogy...”

A történetet az ÉLET írta.

Lejegyezte: Katonáné I. Edit
     
            A Gólyahír Egyesület tagja

Honlapunk: http://www.geocities.com/golyahirhu/

E-mail: golyahir@freemail.hu

2002.02.10

2002. február 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó