Öt furcsa kismamatípus

Tudjuk, hogy a babavárást minden nő másképp éli meg. Nincs ez másképp az utcán jártunkban-keltünkben szembejövő furcsa szerzetekkel sem. Vajon mi történik, ha a Woodstockból hátramaradt hippi, a könyvvel az orra előtt sétáló könyvmoly, vagy a vérbeli üzletasszony néz elébe gyermekáldásnak? Íme öt vicces-furcsa kismamatípus. 

A bölcsész-hipszter kismama

Fiatalon, akár húszas éveinek elején lesz terhes, tipikusan kommunikáció vagy magyar, esetleg esztétika szakot végzett. Amíg csak engedi a pocakja, biciklivel közlekedik, ami feltűnően élénk színű. A fekete keretes szemüveg természetesen alapvető.

Büszke a pocakjára, mindenkinek szívesen mutogatja és hennával különböző mintákat festegetnek rá a barátnőivel. Kismamajógára jár, és meggyőződése, hogy ő csakis természetes úton fog szülni. Minden nap legalább hatszor posztol valamelyik közösségi oldalon a pocakja növekedéséről, főként a Tumblr-re, hiszen a Facebook már túl mainstream neki.

Szándékában áll legalább hároméves koráig szoptatni a gyereket. Az utolsó pillanatig pörög, ha tehetné, szülni is bringával menne. Nem vet meg néha egy-egy füves cigit, de a baba kedvéért hajlandó lemondani róla – egy időre.

Az ezo-kismama

Két éve még Greenpeace aktivistaként kampányolt a jegesmedvék jogaiért, az apuka valószínűleg szintén elkötelezett bálnavédő. Természetesen vegetáriánus, és biztos benne, hogy a gyerkőcnek sem fog állati eredetű táplálékot az orra alá dugni. Természetesen saját termesztésű fűszernövény kollekciót nevel az erkélyen.

Amint megtudta, hogy babát vár, kiszámolta milyen csillagjegyű lesz a gyerek és melyik városban kellene szülnie, hogy a megfelelő aszcendenssel érkezzen a poronty. A leendő babaszoba tele van keleti, nyugtató szimbólumokkal, tibeti álomcsapdával és indiai boldogsággyöngyökkel

Az okos-könyvmoly kismama

Természetesen világéletében kitűnő tanuló volt. Jogot vagy közgázt végzett, így tökéletesen tisztában van a saját és születendő gyermeke jogaival, az anyasági támogatásokkal, és egyebekkel. Ő az a kismama, aki a szülés után már a főnöke külföldi útját szervezi, és míg egyik karján a babát cipeli, a másik kezével simán tud vakon gépelni.

Minden létező babás könyvet és magazint elolvas, mindenkinek meghallgatja a tanácsait, pro és kontra listát készít mindenről. Már az első hetekben a különböző árukereső portálokon összehasonlítja a babakocsik előnyeit, hátrányait, és csak ezután hoz – 9 hónappal később – megfontolt, jól átgondolt döntéseket.

A diktátor kismama

Az ég világon senki másnak nem kíváncsi a véleményére, csak a saját feje után megy. Anélkül, hogy utána olvasna, pontosan tudja, mi a legjobb neki és a babának, és általában a szülésznőnél és a nőgyógyásznál is határozottabb véleménnyel rendelkezik. A babaszobát azonnal kékre vagy rózsaszínre festi, amint kiderül a születendő utód neme. Mellette nem pihenhet a család egyetlen tagja sem. Már a születendő gyermek felett is megpróbál hatalmat gyakorolni: minden nap elmondja neki, hogy pontosan melyik napon, melyik órában kell majd megszületnie.

A hipochonder kismama

Nem törvényszerű, de könnyen lehet, hogy idősebb korában várja a babát.  Lázasan készül minden vizsgálatra, pontosan tudja, hogy milyen határok között normális az AFP értéke, hetekkel a mérés előtt. Grammra pontosan megissza a cukorterhelésnél a löttyöt és még csak el sem fintorodik. Ő maga kéri, hogy minden héten vegyenek vért tőle. Mindig készenlétben tartja az apa, a háziorvos, a nőgyógyász, a szülésznő, a leendő védőnő, az anyukája, az anyósa, a húga és a szomszédja elérhetőségeit, gyorshívásra be is programozta őket. Meggyőződése, hogy egy hangosabb mozifilm végignézésétől süketen születne a baba, így már a kezdetektől teljes ágynyugalomra ítéli magát.

Ti milyen furcsa kismamatípusokkal találkoztatok?

Mátyás Lara , 2013. szeptember 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó