Mit gondolnak a férfiak a fogamzásgátlásról?

943 17 és 65 év közötti francia férfit kérdeztek meg a fogamzásgátlásról. Az eredmények szerint a mentalitás változóban van.

A megkérdezettek csaknem fele úgy véli, hogy a fogamzásgátlás ugyanúgy a férfira is tartozik, mint a nőre, és saját magukat felelősnek érzik a fogamzásgátlás tekintetében. A másik fele úgy gondolja, hogy csak a nők felelősek a fogamzásgátlásért, és a férfiaknak csak egy kis része gondolja, hogy a fogamzásgátlás elsősorban rá tartozik.

A kutatók azt találták, hogy azok között, akik leginkább elfogadják, hogy a felelősség közös ebben a kérdésben is, sok az Ile-de France-i lakos , de kevés a falusi, több a zöld gondolkodású, de kevesebben szimpatizálnak a liberális párttal. Érdekes még, hogy a 17 és 24 éves korosztályban azok aránya, akik elsősorban magukat tartják felelősnek a fogamzásgátlásért, 10 %.

Abban az esetben, ha a piacon megjelenne férfi orális fogamzásgátló, a megkérdezettek 66%-a bizonyosan vagy valószínűleg  hajlandó lenne szedni, a  29-49 évesek között ez az arány eléri a 70%-ot.

http://www.babyfrance.com/nouvelle/contracep.htm

2001. március 11.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó