Spanyolország Recept nélkül is elérhetõ lesz a sürgõsségi fogamzásgátlás

A spanyol kormány bejelentette, hogy recept nélkül lesz kapható a sürgõsségi fogamzásgátló tabletta. A gyógyszert korhatár nélkül lehet majd megvásárolni.

A spanyol kormány bejelentette, hogy recept nélkül lesz kapható a sürgősségi fogamzásgátló tabletta. A közösülés után 72 órán belül alkalmazandó gyógyszert korhatár nélkül lehet majd megvásárolni.

Trinidad Jimenez spanyol egészségügyi miniszter azzal érvelt, hogy Franciaországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban a sürgősségi fogamzásgátló tabletta recept nélküli árusítása óta lényegesen kevesebb lett a nem kívánt terhesség.

Spanyolországban az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint 1998 és 2007 között megduplázódott az abortuszok száma. A madridi kormány azt tervezi, hogy enyhíti a művi terhesség-megszakítás szabályait, de az elképzelést hevesen támadja a befolyásos katolikus egyház és sok más konzervatív szervezet – írja a Független Hírügynökség.

Spanyolország 1985-ben engedélyezte a művi terhesség-megszakítást, de csak kivételes esetekre: ha a terhesség nemi erőszak következménye, ha a magzat abnormális, vagy ha a terhesség az anya egészségét veszélyezteti.

Az egészségügyi miniszter azonban felhívta a figyelmet, hogy a sürgősségi fogamzásgátló tabletta csak rendkívüli esetekre való, és nem válhat családtervezési eszközzé.

 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó