Terhesen tűsarkúban

A játszótéren hintáztattam a lányomat, mikor csinos kis fekete topánjában a homokozóba lépett. Illetve süllyedt. Nemcsak a cipője volt finom vonalú, hanem a viselője is, ám mikor megfordult, láttam, hogy egy igazán formás, de azért határozott méretű pocak is tartozik hozzá.

Magamban megállapítottam, hogy mégiscsak lehet egy várandós nő is nőies, ugyanakkor már csak két dolog miatt is furcsállottam a lábbeli választást: eszembe nem jutna tűsarkúban levinni a gyereket a térre, nincs az az isten, hogy abban billegjek végig a bokrok, a hinta és a homokozó triumvirátusa között. A másik, hogy terhesen csak az első hónapban vagy százszor kiment a bokám, ami alapból is gyengécske, de nyilván a gyerek már akkor elkezdte előkészíteni a terepet a születéséhez, és ehhez hozzátartozott az is, hogy az ízületeim még lazábbá váltak. Hasra meg valahogy nem volt kedvem esni.

A brit nők valószínűleg sokkal inkább szem előtt tartják a külcsínt a praktikummal szemben. Olyannyira, hogy a kutatók erről is készítettek egy felmérést, amiből az derült ki, hogy az 1000 megkérdezett várandós nő közül a legtöbb a terhessége alatt rendszeresen visel balerina cipőt, flipflop papucsot, magas sarkú cipőt és csizmát. Lorraine Jones, az Ortopéd Szakorvosok Társaságától azt mondja, ezek egyike sem alkalmas cipő erre az időszakra, mert kevéssé támasztják meg az egyre lazább bokát.

Vagyis a terhes nők a divat nevében kockáztatják lábuk egészségét a rossz típusú cipők viselésével – írja az Orientpress. A felmérésből az is kiderült, hogy a nők fele nyomás alatt érzi magát, miszerint tartaniuk kell a lépést a legújabb celebtrendekkel is.

Tíz nő közül hét úgy nyilatkozott, hogy lábproblémák gyötrik a terhesség hónapjai alatt, beleértve a bokadagadást - 37 százalék -, a duzzadt lábat - 45 százalék - és a sarok fájdalmat - 16 százalék.

A társaság szerint a várandós nők megfelelő cipője olyan, amely a bokát megtámasztja és szélesen illeszkedik, így a kellemetlenségek és a hosszú távú károsodás is elkerülhető.

Milyen cipőt viseltetek a gyerekvárás hónapjaiban?

2010. június 15.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(4 hozzászólás) 

2010 06 22. 19:14
Hát, én szintén a magassarkús kismama voltam. Egyet értek titokbabával. Rossz volt nézni a terhesgondozás során a sok igénytelen kismamát! Azért mert valaki babát vár, ugyan úgy nő, és kell hogy adjon magára. Én a 9. hónapban is törpesarkút viseltem...Sőt, azóta is bármikor csak lemegyek sétálni a babával, magassarkúban megyek, kisminkelve, és parfümöt fújok magamra....Az anyuka egyben nő is!!! (Szerintem)
→ válasz erre
2010 06 22. 19:18
Ja, és egyszer sem estem hasra terhesen:)))
→ válasz erre
2010 06 28. 16:14
Számomra a két legjobb tanács amit a várandósság idejére kaptam egyik ismerősömtől, hogy a nőiességem mindig maradjon meg (elsősorban NŐ legyek és aztán kismama), a másik, hogy a férjemet sohase hanyagoljam el :) (elsősorban feleség legyek és aztán anya) Úgyhogy éljenek a nőies kismamák :)
→ válasz erre
Összes hozzászólás (4) megtekintése »
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó