10+1 dolog, amit a terhességi tesztekről tudni érdemes

A világ egyik legkülönlegesebb érzése, amikor az ember terhességi tesztet végez, mert az eredmény mindenképp meghatározó a jövőre nézve. Összeszedtük a 10+1 legfontosabb dolgot, hogy kellően fel tudjunk készülni a sorsdöntő eseményre.

1. A terhességi teszt így vagy úgy, de megváltoztatja az életet

Ez tény, akár két csíkot, akár egyet várunk. Éppen ezért érdemes pár percet magunkra szánni, mielőtt belefogunk a tesztelésbe. Játsszunk el a gondolattal, mi lesz, ha pozitív hírt kapunk, és mit szólunk majd, ha negatív az eredmény.

2. Várjuk ki a megfelelő időt a teszt elvégzésére!

A teszt a HCG hormon kimutatásán alapszik, amely a petesejt beágyazódásának időpontjától kezd el termelődni – ez általában az ovulációt követő 6-10. napon történik meg. Ezen időpont előtt nem érdemes tesztet csinálni, mert még a legérzékenyebb fajták is negatív eredményt adnak ilyenkor. Jelszó: türelem! A ciklus egyéni jellemzői, és a beágyazódás időpontjának bizonytalansága miatt nem mondható ki a szabály, mikor végezhető el leghamarabb a terhességi teszt. Ahhoz is idő kell, hogy a HCG hormon vizeletben kimutatható szintje elérje a megfelelő mennyiséget. Két-három nappal a várható menstruáció előtt a nagyobb érzékenységű tesztek már sok esetben megbízható eredményt mutatnak, de a teljesen valós eredményhez az ideális időpont a menstruáció várható napja – a teszteléssel addig érdemes várnunk.

3. Patikában vagy drogériában is kapható

A választék viszont hatalmas! Ha tanácsot szeretnénk kapni a számunkra legmegfelelőbb típusú terhességi teszt kiválasztásához, válasszuk a gyógyszertári beszerzést, ahol segítenek a szakemberek. Ha már ismerjük a különféle típusokat, akkor nyugodtan válogathatunk az illatszerboltban is.

4. Jó, ha van otthon tartalékban egy-két terhességi teszt

Így szükség, gyanú vagy kétely esetén nem kell azonnal a boltba rohanni.

5. A terhességi teszt kiválasztása döntés dolga

Vannak érzékenyebb és kevésbé érzékeny tesztek. Ha a lehető leghamarabb szeretnénk megbizonyosodni arról, kisbabát várunk-e, akkor érdemes érzékenyebb tesztet választani. De még így is széles a skála: egyszerűbb és igényesebb kivitelek is vannak, a vékony papírcsíktól a műanyag kazettás tesztlapig sokféle terhességi teszt közül válogathatunk. A drágább típusok dobozában minden megtalálható, ami a teszt elvégzéséhez szükséges, az olcsóbb tesztcsíkok mellé viszont általában nekünk kell műanyag poharat készíteni. Ha megtaláltuk a megfelelő darabot, érdemes rögtön kettőt venni, hogy szükség esetén meg tudjuk ismételni a tesztet.

6. A kora reggeli órákban érdemes elvégezni a tesztet

Mert a HCG hormon a reggeli vizeletben található meg a legnagyobb koncentrációban.

7. A tesztelés előtt lassuljunk le, és teremtsünk nyugodt körülményeket!

A terhességi teszt elvégzésére csöndes, feladatoktól és külső hangoktól mentes perceket válasszunk, hogy ne kelljen kapkodni, ügyetlenkedni és az órát nézni.

A cikk teljes egészében a csalad.hu oldalán olvasható.

2020. november 08.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó