10 kellék, amire minden újdonsült kismamának szüksége van

Hetekkel, sőt hónapokkal, egy aprócska baba érkezése után, a legtöbbünk gondolatai nagyon-nagyon messze járnak a szépítkezés témakörétől. Az egy dolog, hogy sminkelni nincs időnk, se kedvünk, de olykor még megfésülködni sem. Ám a helyzet nem reménytelen! Olvasd el a mi praktikáinkat.

Lopott percek a fürdőben – na nem egy teljes testes zuhanyzásra gondolok, hanem csak a legszükségesebb testrészek felfrissítésére -, fél kézzel összefésült (hol a kefe, nem találom?) haj, tegnapelőtti, kilyukadt farmer, felemás zokni… Ismerős?

10 kellék, amire minden újdonsült kismamának szüksége van

Miért nem könnyíted meg az életed csak egy kicsit? Szedd össze magad, és a következő kellékeket mindenképpen szerezd be (és igenis tessék a tükörbe nézni, az sokszor felpofozhat!), melyek nélkülözhetetlenek a téli napok átvészeléséhez és ápolt külsőt is kölcsönöznek:

  • Száraz sampon: amíg meg nem tapasztaltam, milyen az, amikor az embernek tényleg nincs egy 20-30 perce hajat mosni, szárítani, addig a világ leghaszontalanabb dolgának tartottam ezt a terméket. Nos, azóta kettesével veszem a boltban: életmentő, amikor spontán gyerekzsúrt tartunk a szomszédban és van negyed órám elkészülni (mert azért csak ki szeretnék nézni valahogy!).
  • Tartós rúzs, smink: a gyerkőc születése előtt nagyon szerettem sminkelni. Napszakhoz és alkalomhoz illően, egy lehelet vékony réteg mindig volt rajtam legalább. De mindannyian tudjuk, hogy szülés után már más a helyzet, időd sincs és koncentrálni sem tudsz a szépítkezésre. Ezért veszek most már inkább jóval drágább, ám tartós sminkcuccokat, így, ha reggel van egy fél percem, eltüntetem a karikákat. Egy picit élénkebb árnyalatú rúzs az egész arcot feldobja!
  • Kényelmes, lapos és csinos (!) cipők – több pár is-: Ki tudja, mikor kell kocsiba pattanni, vagy épp mikor alakul úgy az életünk, hogy el tudunk szabadulni a párommal, egy moziba (de még ott is bármikor riaszthatnak, hogy menjünk azonnal haza), ezért a több funkciós, egyszerre kényelmes, de azért mégis csajos cipők értéke manapság felértékelődött számomra.
  • Multivitamin: napi egy kapszula beszedését még talán ebben a kavalkádban sem felejtem el, és a kialvatlanságtól, össze-visszatáplálkozástól, kimerültségtől tépázott immunrendszeremnek mindenképpen szüksége van egy kis doppingra.
  • Szemtakaró: ha végre sikerül ágyba kerülni és néhány órát aludni, naná, hogy megpróbálom azt minél pihentetőbbé, komfortosabbá tenni. A tökéletes sötétség segít ebben!
  • Üres üveg: mindig legyen nálad egy üres ásványvizes üveg, amit bárhol meg tudsz tölteni. A víz a szomj oltása mellett kitűnő segítség stresszes helyzetekben is.
  • Jegyzetfüzet/tömb és toll: a baba növekedésének nyomon követésére rendszeresíts egy jegyzetfüzetet (grammok, kilók, centik), hogy pontosan lásd a fejlődési ütemét, és adott esetben az orvosnak, ápolónőnek is beszámolhass róla.
  • Igényes, csinos pizsamák: és hát van az a helyzet, amikor tényleg képtelen vagy kilépni otthonról, és egész nap csak pizsamában/otthonkában/ sport cuccban mászkálsz. Ezért szerezz be jó pár kényelmes göncöt, ha valaki beállít hozzád váratlanul, tudd szalonképes állapotban fogadni.

+ Egy jó internet előfizetés és regisztráció egy klassz letöltős oldalhoz: ha megfelelő mennyiségűt aludni nem is sikerül, de legalább míg otthon teszel-veszel, a háttérben ne a TV reklámok szóljanak, hanem a kedvenc sorozatod egyik epizódja; amitől jó kedve derülsz.

+ Egy szintén anyuka barátnő: Ő nem egy beszerezhető kellék ugyan, de próbálj meg összebarátkozni a körülötted élő kismamákkal, anyukákkal és feltétlen igyekezz szert tenni egy olyan barátnőre, aki nem csak meghallgat, de tudja is, min mész át.

            Sokan attól rettegnek, hogy a környezetük egyenesen elvárja tőlük, hogy csak a gyerekkel foglalkozzanak, ezért szinte elszégyellik magukat, ha jut végre egy kis idő saját magukra is és csinosan öltöznek fel. Ne szégyenkezz; adj magadra, hiszen nem csak anyuka vagy, hanem Nő is!

Panna , 2017. december 03.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?