3 tipp, hogy ne legyen rémálom gyerekcipő vásárlás!

Akinek van gyereke az pontosan tudja, hogy a cipővásárlás nem a legegyszerűbb feladat. A picik nem tudják elmondani, hogy nyomja-e a lábukat a cipő vagy sem. És nem is rajonganak a helyzetért. Szülőként mégis tudnod kell dönteni, hogy vajon a 18-as méret vagy a 19-es méret lesz a jó? Összeszedtünk néhány tippet, hogyan tudod idegeskedés nélkül lebonyolítani a cipővásárlást.

 

Fotó: Getty Images

Vásárolj online!

Az egyik legnagyobb nehézség, hogy el kell menni a cipőboltba és próbálgatni kell az ottani készletből. Mi a gond ezzel? 

  • Az aktuális kínálatban nem biztos, hogy találsz olyan cipőt, amilyet szeretnél. És ha találsz is jó fazont, akkor sem biztos, hogy lesz belőle megfelelő méret. És akkor az egész boltba menetel felesleges volt.

  • A gyerekek hajlamosak megmakacsolni magukat. Hiába vagytok ott a cipőboltban, hiába kellene felpróbálni néhány cipőt, neki nem lesz hozzá kedve. És máris elindul egy győzködés, hogy ugyan próbáljon már fel néhány cipőt. Ez pedig se neked, se neki nem hiányzik.

A megoldás pedig ott van a szemed előtt. Vásárolj online! Az ecipő online cipőáruházban például több ezer gyerekcipőt találsz. Az Adidas több száz modellje helyet kapott a kínálatban és akár már 16-os mérettől is találhatsz gyerekcipőt. Az Adidas gyerekcipők kiválóan tartják a gyerek lábát. Tökéletesek játszóterezéshez, sétáláshoz, kiránduláshoz.

Nincs olyan fizikai cipőbolt, ahol ilyen széles választékból tudnál válogatni. És ha ez nem lenne elég, gondolj bele, hogy próbálgatni sem egy idegen helyen kell, hanem az otthonodban. Van idő kivárni, hogy a gyerek is szívesen próbálja fel a cipőket, nem kell gyorsan döntést hozni. És ha esetleg nem tetszik vagy nem lett jó a méret, akkor 30 napig ingyenesen visszaküldheted.

Fotó: Getty Images

Rajzold körbe a lábát!

Az online vásárlás megoldja, hogy otthoni, nyugodt környezetben időnyomás nélkül tudja a gyerek felpróbálni a cipőt. Az viszont még továbbra is kérdés, hogy honnan fogod tudni, hogy milyen méret kell neki. Többféleképpen is megállapíthatod a helyes méretet:

  • A klasszikus megoldás, hogy amikor a gyerek felveszi a cipőt, megkéred hogy mozgassa a lábujját. Te közben a kezeddel ellenőrzöd, hogy hol mozog a lábujj, hogy mennyi hely van a cipőben.

  • Egy fokkal pontosabb megoldás, ha méretet veszel a lábáról. Álljon a gyerek a falhoz úgy, hogy a sarka érjen hozzá. A lábhosszt a földön tudod lemérni: a faltól a nagylábujj végéig mérj! Ha megvan a lábhossz, akkor az adott cipőmárka mérettáblázata alapján látni fogod a megfelelő méretet. Ne feledd, hogy a méretezés cipő márkánként eltérhet!

  • A gyerek számára is szórakoztató megoldás, ha egy rajzlapra állítod a gyereket és körberajzolod a lábát. A rajzon a sarok és a lábujj vége, azaz a két legtávolabbi pont távolsága adja ki a belső talphossz méretét. Utána ki is vághatod és a levett talpmintát a cipőbe is próbálhatod, hogy lásd tényleg jó-e a cipő.

Picit nagyobb cipőt vegyél!

Hajlamosak vagyunk nagyobb méretű gyerekcipőt venni, mint amire szükség van. Ezzel alapból nincs is semmi gond. Merthogy a gyerekek lába olyan gyorsan nő, hogy nagyon hamar, akár szezonon belül is kinövi a cipőjét. Arra viszont figyelj, hogy túlságosan nagy cipőt nem szabad venni, mert az már nem tartja megfelelően a lábát. Csak annyival nagyobbat vegyél neki, amiben még biztonságosan fog tudni menni. A 0,5-1 számmal nagyobb méret pont jó lehet arra, hogy rögtön ne nője ki, de mégis kényelmesen és biztonságosan tudjon benne járni.


 

2020. október 22.
 
 
 
Címkék:  

kismama

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó