5 program, amit ki kell próbálnod a kisbabáddal idén nyáron

Élvezzétek a napfényt!

Igen, most, hogy egy újszülöttel bővült a családotok, a lehetőségek valamivel korlátozottabbak lettek, hiszen óránként- kétóránként van valami tenni való: etetés, pelus-csere, altatás… De azért mindenre van megoldás, és hidd el, hogy egészen megváltozik a hangulatod és egy kicsit kitágul a világ is, amint a tiszta levegőre lépsz és magadba szívod a nyár zamatos illatát! Gyűjts egy kis bátorságot, kérj tanácsot, milyen holmikra lesz szükséged, szerezd be őket és indulj el! Íme, a mi szabadtéri programötleteink:

  1.  Irány az állatkert! Minden kisgyerek kedveli az állatokat, még akkor is, ha azt gondolod, hogy még „túl fiatal ahhoz, hogy felfogja, mit lát”. A színes, érdekes hangokat kiadó állatok érdekesek lehetnek egy félévesnek is; persze ez a kirándulás most nem arról szól, hogy az elsőtől az utolsóig minden állatot megcsodáljatok, de egy egyórás látogatás is megteszi kezdetnek! Amit ne hagyjatok ki: majmok, elefántok, növényház, állatsimogató.
  2. Csodálkozzatok rá a világra: legyen szó a város egy forgalmas helyéről, ahol például egy építkezésen egy hatalmas cementkeverő gép nyújt érdekességet, vagy egy nyugalmas parkról, ahol a csobogó szökőkút vizével lehet játszani, esetleg a helyi piacról, ahol már jól ismernek az árusok; a kicsiknek minden új, a leghétköznapibb dolgok is!
  3. Az első csobbanás! A babaúsztatás szezonja lehet, hogy csak ősszel válik aktuálissá, de addig megismerkedhet a kicsi a víz tehermentesítő közegével. A legtöbb strandon ma már van lehetőség picikkel fürdeni, biztonságos, gyorsan úszó, vagy nagyobbacska, labdázó, ugráló gyerekektől mentes közegben. Közben kérd meg a párodat, hogy fotózzon, nagyon mókás arcokat tudnak vágni a kisbabák, mikor először lubickolnak!
  4. Reggeli piknik a parkban (vagy a kert végében): a hasznosat összekötheted a kellemessel; enni és etetni úgyis kell, miért ne lehetne ezt a szabad ég alatt, egy pléden megtenni? Kora reggel menjetek, amikor még nincs rekkenő hőség (7 körül), vigyél pelust, babahordozót, tápszert és magadnak is valami különlegeset, amit szívesen és ritkán eszel. Könyvet is bekészíthetsz, hátha lesz egy nyugis fél órád olvasni, amíg a pici pihen, és az esernyőről se feledkezz meg, elég változatos idők járnak mostanában hazánkban.
  5. Bandázás a barátnőkkel: egy szombat délelőtti időpontban a többiek is rá tudnak érni, menjetek el egy közeli kávézóba, biztos szívesen igazodnak hozzád a barátnőid! Ha már nekik is van gyerkőcük, még jobb, hozzák őket is! Nyugodtan add a kezükbe a kicsit, legalább addig is tudsz egy kicsit pihenni!

A fentieken kívül persze még itt a babakocsis, nagy séták ideje is, miközben meglepheted magad egy kávéval vagy forrócsokival, és a baba-mama órákat, például a jógát is kipróbálhatod!

Plézer Panna , 2018. június 22.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?