6 hatásos módszer, amivel gyorsan álomba ringathatod a síró kisbabát!

Az alvás rendkívül fontos szerepet játszik a kisbabák fejlődésében, és a szülők életében is elengedhetetlen, hogy a kicsi több órán keresztül aludhasson, így az anyukák, apukák is tudnak pihenni. - írja a Filantropikum.hu

Most következzen 6 remek módszer, ami segíthet könnyebben elaltatni egy bömbölő babát.

6 hatásos módszer, amivel gyorsan álomba ringathatod a síró kisbabát!

1. Mozgás

A kisbabák többsége a ringatás hatására hamar álomba szenderül, ezért érdemes kipróbálni ez a módszert. Ha nem szeretnéd a karodban ringatni a babát, akkor érdemes egy ringatható bölcsőt vásárolni, amiben a baba biztonságban alhat.

2. Új ágy

Ha a kicsi nagyon nehezen alszik el a kiságyában, akkor lehet érdemes áthelyezni az ágyikót a szoba egy másik sarkába, vagy egy más fekhelyet beszerezni, amely lehet, hogy kényelmesebb, pihentetőbb élményt nyújt a csöppségnek.

3. Lélegezz mélyeket

Fektesd a mellkasodra a kicsit, és lélegezz mélyeket. Az ezzel járó mozgás és a testközelség megnyugtatja a babát. A lényeg, hogy a harmóniára törekedj, éld át ezt a varázslatos pillanatot, mert ezt a pici is megérzi, és gyorsan el fog aludni.

4. Készíts kis fészket

Párnázd körül a kiságyat, tedd kényelmessé, otthonossá a baba alvóhelyét, ahol így biztonságban és kényelemben fogja érezni magát. A babáknak az első hónapokban az ágyuk jelenti az otthont, a kényelmet, és a biztonságot.

5. Játék a fényekkel

Érdemes hangulatos kis lámpát beszerelni a pici mellé, amely nem elég erős ahhoz, hogy zavarja a szemét, de mégis biztonságérzetet, harmóniát teremt kellemes, meghitt fényével.

6. Alacsonyabb hőmérséklet

Ahhoz, hogy a kicsi jobban aludjon, elég a 19-21 Celsius fokos hőmérséklet, nem kell ennél jobban kifűteni a szobát. A szervezet hőmérséklete alvás során egy kissé lehűl, ezért ha a szobában nagyon meleg van, akkor garantált a nyugtalan alvás.

A cikk forrása: filantropikum.com

2019. július 03.
 
 
 
Címkék:  

kismama

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó